Monitör ayarlarını düzgün yapmamış olabilirsin. Monitör ayarlarında response time yüksek değerlerde mi ona bakar mısın? Ghosting falan yaşıyor musun peki?
7700xt 2k da 60fps standartlarında işini görebilecek güçte bir kart. Ama bence 2k için 7800xt falan geçilmeli, standart 60fps istemiyorsan tabii.
Ghosting yok repsonse time yuksekte
Ya soyleki oyndsgiim oyunlarda 2k gerektirecek bir durum yok bi olursa gta olur o da 1920x1080 yetiyor dsr ile 2k yapmıştım monitörü öylede performans kaybı yaşamadan oynuyordum. Ama monitor desteklemedigi için kötü görünüyordu.

Ben 1x16 daha alayım.

Monitör ayarlarını düzgün yapmamış olabilirsin. Monitör ayarlarında response time yüksek değerlerde mi ona bakar mısın? Ghosting falan yaşıyor musun peki?
7700xt 2k da 60fps standartlarında işini görebilecek güçte bir kart. Ama bence 2k için 7800xt falan geçilmeli, standart 60fps istemiyorsan tabii.
Simdi dikkat ettim bu sorun genelde fpsin bir anda çok düştüğü zaman oluyor mesela valorantta başlangıçta 500 alıyorum oyun içinde bir anda 500den 390 380 400lere düşüyor o zaman bir ağırlık geliyor fps sabitleyince biraz gidiyor ama input lag oluyor öylede u fpsi bir şekilde stabillestirmezmiyim?

Son düzenleme:
Ghosting yok repsonse time yuksekte
Ya soyleki oyndsgiim oyunlarda 2K gerektirecek bir durum yok bir olursa GTA olur o da 1920x1080 yetiyor DSR ile 2K yapmıştım monitörü öylede performans kaybı yaşamadan oynuyordum. Ama monitor desteklemedigi için kötü görünüyordu.

Ben 1x16 daha alayım.

Simdi dikkat ettim bu sorun genelde FPS'in bir anda çok düştüğü zaman oluyor mesela Valorant'ta başlangıçta 500 alıyorum oyun içinde bir anda 500'den 390 380 400'lere düşüyor o zaman bir ağırlık geliyor FPS sabitleyince biraz gidiyor ama input lag oluyor öylede u FPS'i bir şekilde stabillestirmez miyim?

Ben şahsen oyunlarda hep V-Sync açarak oynuyorum. Sonçta monitörün diyelim ki 280Hz ise 280FPS'in üstünde değer alman hiçbir işine yaramayacak, aksine ekran kartını da gereksiz yere yoracaksın. Ben bazı oyunlarda V-Sync açmadığım zaman oyun akıcı hissettirmiyor. FPS yüksek oluyor ama sanki aldığım FPS çok daha düşük gibi, ekrana gelen görüntü eşit FPS yansıtmıyor. Ama V-Sync açtığımda bu durum düzeliyor. Ha tabii bu durum sadece bazı belli oyunlarda yaşanıyor. Yoksa her zaman olan bir durum değil. Ekstra olarak G-Sync'ya da Adaptive Sync falan kullanıyorsan da kapat, hiçbir işe yaramıyor. FPS'in yeterli seviyede değilse görüntüde titremelere bile sebebiyet veriyor. İnput lag oluyor demişsin bir de ama ben V-Sync falan kullandığımda herhangi bir gecikme falan yaşamıyorum. Bir de ekstra olarak AMD Adrenalin Edition Software'de yanlış ayarları kullanıyor olabilirsin. Software üzerinde de V-Sync tarzında başka teknolojileri var AMD'nin. Belki onlar açıktır öyle hissettiriyordur. Hazır ayarlardan ziyade kendin Custom ayar yaparak kullanmanı tavsiye ederim. AMD'nin hazır profilleri rezalet çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen oyunlarda hep v-sync açarak oynuyorum. Sonçta monitörün diyelim ki 280hz ise 280fps'in üstünde değer alman hiçbir işine yaramayacak, aksine ekran kartını da gereksiz yere yoracaksın. Ben bazı oyunlarda v-sync açmadığım zaman oyun akıcı hissettirmiyor. FPS yüksek oluyor ama sanki aldığım fps çok daha düşük gibi, ekrana gelen görüntü eşit fps yansıtmıyor. Ama v-sync açtığımda bu durum düzeliyor. Ha tabii bu durum sadece bazı belli oyunlarda yaşanıyor. Yoksa her zaman olan bir durum değil. Ekstra olarak g-sync ya da adaptive-sync falan kullanıyorsan da kapat, hiçbir işe yaramıyor. FPS'in yeterli seviyede değilse görüntüde titremelere bile sebebiyet veriyor. İnput lag oluyor demişsin bir de ama ben v-sync falan kullandığımda herhangi bir gecikme falan yaşamıyorum. Bir de ekstra olarak AMD Adrenalin Edition Software'de yanlış ayarları kullanıyor olabilirsin. Software üzerinde de v-sync tarzında başka teknolojileri var AMD'nin. Belki onlar açıktır öyle hissettiriyordur. Hazır ayarlardan ziyade kendin custom ayar yaparak kullanmanı tavsiye ederim. AMD'nin hazır profilleri rezalet çünkü.
Sadece giriş gecikmesi acıktı bende

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntüsü 2024-12-11 225615.webp
Ekran görüntüsü 2024-12-11 225623.webp

Bende bu şekilde. Bir de software güncellemesi gelmişti bana kendi kendine sıfırlamıştı. Custom ayarları global olarak yaptım ancak oyunlara yansımamıştı. Yani oyunları da tek tek açıp bir konrol et bence custom ayarlar aktif olmayabilir. Kendi kafasına göre ayar yapmış olabilir.