Hangi oyunda kaç FPS alıyorsunuz? Kullandığınız monitör nedir? V-Sync açıp denediniz mi? Driverlar güncel mi? Sistem boşta iken kaynak kullanımını gönderir misiniz? Sistemde HDD var mı? Sistemde ki bileşenlerin sıcaklığı nedir? Kaynak kullanımları ve sıcaklıklar açık iken bir test videosu gönderir misiniz? Çift kanal bellek olmadığı sürece takılabileceğini unutmayın.
Detaylar
Kim cevapladı?lazye 23
Üstün
- Makaleler
- 1
RAM frekansın etkiliyor akıcılığını etkiliyor. Tabii ki de başka etkenlerde olabilir. Düşük frekans RAM kullanıyorsun DDR5'e göre akıcılığın o sebeple kötü. DDR4 2133 MHz RAM kullanan ile 3733 MHz RAM kullanan kişi FPS farkı çok olmamasına rağmen oyunu aynı akıcılıkta oynamıyor. Başka sebeplerde olabilir ama XMP aktif etmeni şiddetle öneririm. Ayrıca GDDR6 bellek kullandığı için AMD yanlış bilmiyorsam VRAM timingleri çok yüksek tutuyor sanırsam kararlılık için yapıyor. Adrenalin Edition içerisinde Memory tuning sekmesinin altında Fast timing veya hızlı zamanlama seçeneğini seç.
Drottinn
Çalışkan
5200mhz de çalışıyor ram. Bu oyun akıcılığını etkileyecek bir değer değil. Zaten yüksek bir frekans değeri. 5200mhz'de çalışan bir ddr5 ram ddr4'ün en üst seviyesinden farklı değil. Öyle olsaydı zaten her ddr4 ramde biz fps drop yiyor olurduk. Bir de 2133mhz ramler eski teknoloji ramlar. Sen 3200mhz ramlar ile karşılaştırıcaksın. 3200den 3600mhz olursa ne olur gibisinden. Bu da o durum. 5200den 5600 çektiğinde direk fps drop çözülmez yani öyle bir performans etkisi olmaz.RAM frekansın etkiliyor akıcılığını etkiliyor. Tabii ki de başka etkenlerde olabilir. Düşük frekans RAM kullanıyorsun DDR5'e göre akıcılığın o sebeple kötü. DDR4 2133 MHz RAM kullanan ile 3733 MHz RAM kullanan oyunu aynı akıcılıkta oynamıyor.
lazye 23
Üstün
- Makaleler
- 1
5200MHz de çalışıyor RAM. Bu oyun akıcılığını etkileyecek bir değer değil. Zaten yüksek bir frekans değeri.
DDR5 için değil. DDR5 için giriş seviye bir RAM hızı, gecikme değerin en az CL 36'dır.
Drottinn
Çalışkan
Öyle zaten. O kadar yüksek frekanslarda çalışıması için cl değerinin yüksek olması gerekiyor. Ama tekrar söylüyorum giriş seviyesi olması fps dropların bir sebebi olamaz. Giriş seviyesi ddr5 bellek ddr4'ün üst seviye belleklerine eşittir. O yüzden dedim o zaman ddr4 kullanan herkes fps drop yerdi diye.DDR5 için değil. DDR5 için giriş seviye bir RAM hızı, gecikme değerin en az CL 36'dır.
lazye 23
Üstün
- Makaleler
- 1
Alakası yok. 8000 MHz CL40 RAM var. Adam bunu bedavadan 8000 MHz CL40 RAM satmıyor 5200 MHz CL40 RAM de var. Drop başka akicilik sorunu başka drop yaşıyorsan yazılımsal bir durum olabilir ama akicilik sorunu iyi bir işlemci ve ekran kartı varsa yaşıyorsan sorun, diğer donanım bileşenlerin de aranır.
cakiiiiiii3
Uzman
Hocam.Hangi oyunda kaç FPS alıyorsunuz? Kullandığınız monitör nedir? V-Sync açıp denediniz mi? Driverlar güncel mi? Sistem boşta iken kaynak kullanımını gönderir misiniz? Sistemde HDD var mı? Sistemde ki bileşenlerin sıcaklığı nedir? Kaynak kullanımları ve sıcaklıklar açık iken bir test videosu gönderir misiniz? Çift kanal bellek olmadığı sürece takılabileceğini unutmayın.
Valorant (Low) = 250+ (FPS çok dalgalı 500'den 300'e ani inişler olabiliyor)
Fortnite (orta) = 140-240 (bu daha az dalgalı 240tan sonra oto FPS'i sabitliyor)
Rainbow Six (Ultra) = 200+ (dalga çok olmuyor)
V-Sync denedim aynı takılma oluyor hatta onu açınca.
Driver gunceldi 24.09.1 sürümünü yaptım.
Sistem boşta iken şu an atamıyorum yarın atarım.
Vallahi akicilik Valorant'ta drop R6'da oluyor minecrafttada oluyordu drop. Ben gene de 2x16 yapacahim bir de XMP açacağım.Alakası yok. 8000 MHz CL40 RAM var. Adam bunu bedavadan 8000 MHz CL40 RAM satmıyor 5200 MHz CL40 RAM de var. Drop başka akicilik sorunu başka drop yaşıyorsan yazılımsal bir durum olabilir ama akicilik sorunu iyi bir işlemci ve ekran kartı varsa yaşıyorsan sorun, diğer donanım bileşenlerin de aranır.
Bu arada bende XMP açık değil yani BIOS'ta sadece disabled var BIOS güncel değil ondan dolayimi?
Monitörüm MSI G27C4X 240Hz 1ms.Hangi oyunda kaç FPS alıyorsunuz? Kullandığınız monitör nedir? V-Sync açıp denediniz mi? Driverlar güncel mi? Sistem boşta iken kaynak kullanımını gönderir misiniz? Sistemde HDD var mı? Sistemde ki bileşenlerin sıcaklığı nedir? Kaynak kullanımları ve sıcaklıklar açık iken bir test videosu gönderir misiniz? Çift kanal bellek olmadığı sürece takılabileceğini unutmayın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Drottinn
Çalışkan
Ekranın peki 240hz mi çalışıyor ona baktın mı? Windows'dan ayar yapmadıysan düşük hz oranında çalışıyor olabilir. Yeni format falan attıysan windows düşük hzlerde başlatıyor sistemi çünkü. Ayarlar/Sistem/Gelişmiş Ekran Ayarları kısmından monitörün yüksek hz oranında mı çalışıyor ona bak.Hocam
Valorant (low) = 250+ (fps çok dalgalı 500den 300 e ani inişler olabiliyor)
Fortnite (orta) = 140-240 (bu daha az dalgalı 240tan sonra oto fpsi sabitliyor)
Rainbow six (ultra) = 200+ (dalga çok olmuyor)
Vsync denedim aynı takılma oluyor hatta onu açınca
Driver gunceldi 24.09.1 sürümünü yaptım.
Sistem boşta iken şu an atamıyorum yarın atarım
Valla akicilik valorantta drop r6da oluyor minecrafttada oluyordu drop. Ben genede 2x16 yapacahim bir de xmp açacağım
Bu arada bende xmp açık değil yani biosta sadece disabled var bios güncel değil ondan dolayimi ?
Monitorum msi g27c4x 240hz 1ms
Son düzenleme:
cakiiiiiii3
Uzman
240hzde çalışıyor baktım düşük değil şimdi eski bir konuya baktım AMD işlemciler ve erkan kartları dual RAM'de performansli ve stabilize çalışıyormuş zaten alacaktım almam için bir sebep daha oldu.Ekranın peki 240hz mi çalışıyor ona baktın mı? Windows'dan ayar yapmadıysan düşük hz oranında çalışıyor olabilir.
Monitör yüzünden olabilir mi peki bu? Pişmanım keşke 2k 180hz alsaydım diye.
Son düzenleyen: Moderatör:
Drottinn
Çalışkan
Monitör ayarlarını düzgün yapmamış olabilirsin. Monitör ayarlarında response time yüksek değerlerde mi ona bakar mısın? Ghosting falan yaşıyor musun peki?240hzde çalışıyor baktım düşük değil şimdi eski bir konuya baktım AMD işlemciler ve erkan kartları dual ramde performansli ve stabilize çalışıyormuş zaten alacaktım almam için bir sebeb daha oldu.
Monitör yüzünden olabilir mi peki bu ? Pişmanım keşke 2k 180hz alsaydım diye.
7700xt 2k da 60fps standartlarında işini görebilecek güçte bir kart. Ama bence 2k için 7800xt falan geçilmeli, standart 60fps istemiyorsan tabii.