Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rifle

Uzman
Arkadaşlar, sistemi 03.08.2024'te aldım İtopya mağazasından. Ekran kartım ve işlemcim RX 7700XT, Ryzen 5 7600. Sıcaklıklarda da herhangi bir problem yok fakat her oyunda takılma var. Anlık takılma Valorant'da da aynı, hikayeli oyunlarda da aynı.

Ekran kartını satıp NVIDIA'ya geçmem mi lazım? Hiçbir sorun yok sıcaklıklar olsun testler olsun. Driver da değiştirdim olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki sorun yazılım kaynaklı imiş.

Shader'ı direk kuramıyor. Windows'un kendi shader yükleyicisi ile kaydettiği için az bir kayıp yaşıyor. AMD kartlar Vulkan haricinde tüm oyun veya uygulama araçlarında kötü çalışıyor. Çünkü diğer araçlar Shader'ı oyundayken kurmaya çalışıyor. Ancak AMD yazılımı buna uygun değil. Bu sebeple stabilizasyonu çöp oluyor.

Özet:

AMD kullanıyorsan ya seve seve ya " " Linux'a geçmek zorundasın.

Shader'ı direk kuramıyor. Windows'un kendi shader yükleyicisi ile kaydettiği için az bir kayıp yaşıyor. AMD kartlar Vulkan haricinde tüm oyun veya uygulama araçlarında kötü çalışıyor. Çünkü diğer araçlar Shader'ı oyundayken kurmaya çalışıyor. Ancak AMD yazılımı buna uygun değil. Bu sebeple stabilizasyonu çöp oluyor.

Özet:

Hocam uzun olacak ancak linux'da oynadığınız tüm oyunları söyler misiniz ?

Özet:

Dediğiniz şeyleri ilk defa duyuyorum. RX 7800XT kullanıyorum R5 5600X ile dediğiniz hiçbir sıkıntıyı yaşamadım Windows 11 ile bam güm 2K kullanıyorum.

Hocam uzun olacak ancak Linux'da oynadığınız tüm oyunları söyler misiniz?

Witcher 3, Ready or Not, CS 2, RDR 2, BG 3, CP77 ve Minecraft'ta denedim. Bu arada sakın Steam (Run Time) adlı gudubeti indirmeyin. Flatpak olan versiyonu onu yükleyin. Windows'ta yaşadığım tüm sorunları onda da yaşadım.

Dediğiniz şeyleri ilk defa duyuyorum. RX 7800XT kullanıyorum R5 5600X ile dediğiniz hiçbir sıkıntıyı yaşamadım Windows 11 ile bam güm 2K kullanıyorum.

Benim sorunum DX11 tüm oyunlarda GPU kullanımının anlık düşmesi dolayısıyla drop yememdi.

Hocam uzun olacak ancak Linux'da oynadığınız tüm oyunları söyler misiniz?

Oynayacağınız oyunlar ProtonDB adlı sayfadan öğrenebilirsiniz. Bu arada daha fazlasını Wine ile çalıştırabiliyorsun.

Ek: TPM, Secure boot ve CSM'i kapatmayı unutma.

Dual boot tam olarak ne oluyor bilmediğimden soruyorum.

Misal; Senin 1TB bir diskin var diyelim. Bu diske Linux Mint Xfce4 kurulumu yapmaya karar verdin. Kurulumu yaparken disk bölümünde Dual boot diye bir seçenek var. Diskin bir bölümü Linux oluyor. Diğer bölümü ise Windows. Bu sayede 2 taraftan da yararlanabiliyorsun.