admcevo

Uzman
Arkadaşlar selam,

RX 7800 XT kartım var, Sapphire RX 7800 XT Nitro+ model. Alalı yalnızca 5-6 ay oldu ama FurMark testine soktuğumda direkt VRAM sıcaklığı 90 dereceleri aşıyor.

Ekran görüntüsü 2025-07-21 201458.webp

Sorunla ilgili Hepsiburada'da ilanımla ilgili ticket açıp "Kart 1 dakikada bu sıcaklıklara geliyor, servis görmesine gerek var mı?" diye sordum ve kendileri servise iletmemi söyledi. Ben burada sıcaklıklarda bir sorun var sanmıştım ama 3 haftalık servis sonrasında ısılarda bir sorun olmadığını söyleyip aynen bana geri kargoladılar, sevgili Endeks Bilişim :D Kartta madem sorun yoktu neden servis istediler veya servis istedilerse neden tamir etmediler hiçbir fikrim yok ama birkaç şey sormak istiyorum.

1- Bu sıcaklık gerçekten servisin dediği gibi normal mi?
2- Bu sıcaklığa anakartımın A520M-K gibi giriş seviyesi bir kart olması etki ediyor olabilir mi?
3- Şu andan itibaren ne yapmamı önerirsiniz?

1 - Bu sıcaklık normal ama sürdürülebilir değil. Kartın ömrü ciddi şekilde azalır.
2 - Anakart etki etmez büyük ihtimal.
3 - Vram kısmına tpm 7950 sürebilirsin.

1 - Bu sıcaklık normal ama sürdürülebilir değil. Kartın ömrü ciddi şekilde azalır.
2 - Anakart etki etmez büyük ihtimal.
3 - Vram kısmına tpm 7950 sürebilirsin.
Hocam selamlar cevabınız için teşekkür ederim ama karta ben müdahale etsem garantisi iptal olmaz mı? İleride satarken de problem yaşarım.

Doğru diyosun ama servise göndermişsin zaten tekrar göndermek dışında garantisini bozmayacak bir çözüm aklıma gelmiyor.
Haklısınız. Belki undervolt yapıp kullanabilirim ileride satmayı planlıyorum rx 9070 xt ye geçmek istiyorum fiyatları insani seviyelere inerse :D

Haklısınız. Belki undervolt yapıp kullanabilirim ileride satmayı planlıyorum RX 9070 XT'ye geçmek istiyorum fiyatları insani seviyelere inerse :D

1753121384693.webp

273'ten 247'ye düşürdüm watt değerini ama VRAM sıcaklığı yine 93 derece kasanın soğutmasında mı problem var acaba ya.

Son düzenleme: