5060 Ti GPU gücü 16 GB VRAM'i işleyecek kapasitede değil ne hikmete 16 GB versiyonu öneriyorsun? 5060 Ti 8 GB daha mantıklı ya da 5070 12 GB.

Bu hurafeleri geçin. RTX 5060 Ti 16 GB VRAM işleyecek kapasitede olmadığını söylemenin sebebi 16 GB VRAM kullanacak oyunlarda tamamını kullansa dahi alacağın FPS değeri 60 FPS yaklaşmayacak diye söyleniyor. Fakat RTX 5060 Ti alıp 8 GB VRAM ile dünyadaki bütün oyunları 1080p high veya Ultra ayarlarda oynamayacaksam 8 GB VRAM bir karta neden para vereyim. Bende böyle düşünüyorum. Ayrıca kullanım senaryosuna göre değişir yarın oyunlardaki VRAM kullanımının nasıl değişeceğini bilemiyorsun şu an 8 GB VRAM'li kartlar bundan 3 4 yıl öncesinin 4 GB VRAM'li kartlar muammelesi görüyor. Hangi çağda yaşıyorsun bilmiyorum artık güncel oyunlar 1080P'de Ultrada bile 10-12 GB VRAM kullanıyorlar.

VRAM olayı o kadar üstünde durulacak bir şey değil arkadaşlar. Birçok 8 GB ekran kartıyla VRAM sınırını aşan, uyarılar veren oyunlar oynadım. Bakın, sadece tek bir kartla da değil, o şekilde birçok kart kullandım.

VRAM sınırı aşılsa bile hiç takılma ve performans düşüklüğü gözlemlemedim. FH5'in de böyle VRAM uyarısı var mesela, verir durur ama her ayar Ultra 8 GB iki farklı ekran kartıyla aktım geçtim.

İşte aradaki farkı RAM kullanımından tamamlamaya çalışıyor. RAM miktarın düşükse veya RAM'lerin yavaşsa sistem nasıl takılıyor izlersin. Gidip DDR5'te 4800 MHz bellek kullan bakalım 8 GB VRAM dolunca PC oyunda kasıyor mu kasmıyor mu oyun?

@lazye Arkadaşlar beni anlamak istemiyor ki. Ürünü alıp 4-5 sene kullanmak isteyen birisi için yatırım amacıyla 12GB seçeneği olmadığı için almışken 16GB almanın daha mantıklı olduğunu belirtiyorum. Israrla 8GB mantıklı diyorlar. Kaldı ki bu sadece benim fikrim değil. Yerli yabancı forumlar, youtube videolarının çoğu bunu savunuyor.

Bu hurafeleri geçin. RTX 5060 Ti 16 GB VRAM işleyecek kapasitede olmadığını söylemenin sebebi 16 GB VRAM kullanacak oyunlarda tamamını kullansa dahi alacağın FPS değeri 60 FPS yaklaşmayacak diye söyleniyor.

Eee daha ne diyeceğiz. Açıyor oynatıyor diye yalan mı konuşalım sende diyorsun oynanacak durumda olmaz diye. Ayrıca merakımdan soruyorum 8 GB kart ile hangi oyunu ultrada oynayamıyorsun ya da hangi oyun 10 12 GB VRAM yiyor.

@lazye arkadaşlar beni anlamak istemiyor ki. Ürünü alıp 4-5 sene kullanmak isteyen birisi için yatırım amacıyla 12 GB seçeneği olmadığı için almışken 16 GB almanın daha mantıklı olduğunu belirtiyorum. Israrla 8 GB mantıklı diyorlar. Sadece rekabetçi oyun oynanıyorsa tabii yeter. Kaldı ki bu sadece benim fikrim değil. Yerli yabancı forumlar, YouTube videolarının çoğu bunu savunuyor.

4 5 sene sonra 16 GB VRAM'li bir 5060 Ti günümüz 1060'ı olacak.

Bu hurafeleri geçin. RTX 5060 Ti 16 GB VRAM işleyecek kapasitede olmadığını söylemenin sebebi 16 GB VRAM kullanacak oyunlarda tamamını kullansa dahi alacağın FPS değeri 60 FPS yaklaşmayacak diye söyleniyor. Fakat RTX 5060 Ti alıp 8 GB VRAM ile dünyadaki bütün oyunları 1080p high veya Ultra ayarlarda oynamayacaksam 8 GB VRAM bir karta neden para vereyim. Bende böyle düşünüyorum. Ayrıca kullanım senaryosuna göre değişir yarın oyunlardaki VRAM kullanımının nasıl değişeceğini bilemiyorsun şu an 8 GB VRAM'li kartlar bundan 3 4 yıl öncesinin 4 GB VRAM'li kartlar muammelesi görüyor. Hangi çağda yaşıyorsun bilmiyorum artık güncel oyunlar 1080P'de ultrada bile 10-12 GB VRAM kullanıyorlar.

İşte aradaki farkı RAM kullanımından tamamlamaya çalışıyor. RAM miktarın düşükse veya RAM'lerin yavaşsa sistem nasıl takılıyor izlersin. Gidip DDR5'te 4800 MHz bellek kullan bakalım 8 GB VRAM dolunca PC oyunda kasıyor mu kasmıyor mu oyun?

5060 Ti 8 GB'den bütçe artırılacaksa bu 16 GB modeli değil 5070 modeli olmalı. Ayrıca Ultra aşıyor dediğin ekran kartları genelde zaten 16 GB falan oluyor ekstra VRAM olduğu zaman oyun fazla fazla kullanır, bu sistem belleğinde de böyledir. 5060 Ti 8 GB Ultra oynatmıyorsa zaten 16 modelide oynatamayacak. Asıl hurafeleri siz konuşuyorsunuz zamanında da 1050 Ti 1060 3GB'den daha iyi diyen bir güruh vardı aynı onlara benziyorsunuz.

VRAM olayı o kadar üstünde durulacak bir şey değil arkadaşlar. Birçok 8 GB ekran kartıyla VRAM sınırını aşan, uyarılar veren oyunlar oynadım. Bakın, sadece tek bir kartla da değil, o şekilde birçok kart kullandım.

VRAM sınırı aşılsa bile hiç takılma ve performans düşüklüğü gözlemlemedim. FH5'in de böyle VRAM uyarısı var mesela, verir durur ama her ayar Ultra 8 GB iki farklı ekran kartıyla aktım geçtim.

RE4 Remake'i 6600XT Max ayarlarda oynamıştım 10GB civarı VRAM'i aşmıştı. VRAM kısmı kırmızı oldu fakat kaplamaların bazen geç yüklenmesi dışında sorun yaşamadım. VRAM'in fark oluşturduğu senaryolarda var fakat ayarları köklemen veya çözünürlüğü 1440p falan yapman gerekiyor. Çoğu kullanıcının elindeki kart 4-8 GB arası kartlar. 12-16 GB kullananlar azınlık kesim. 8 GB kartlar sorun yaşarsa oyunları satamazlar. 4070 Ti super veya 5060 Ti 16 GB gibi kartlar dünya genelinde çok fazla satışı olan kartlar değil. Steam donanım anketinde görüyoruz zaten. PS5 Pro da büyük bir gelişim göstermedi. Her AAA oyun PS5'e çıkıyor, onun da donanım gücü belli. PS5 oynatacak ama 5060 Ti 8 GB oynatmayacak…

Kaldı ki konsollar da AMD ekran kartları kullanılıyor ve sıfır sorun. 🤣

Eee daha ne diyeceğiz. Açıyor oynatıyor diye yalan mı konuşalım sende diyorsun oynanacak durumda olmaz diye. Ayrıca merakımdan soruyorum 8 GB kart ile hangi oyunu ultrada oynayamıyorsun ya da hangi oyun 10 12 GB VRAM yiyor.

4 5 sene sonra 16 GB VRAM'li bir 5060 Ti günümüz 1060'ı olacak.

Sadece 17.50 dakika sonarsında izlemene yeterli. VRAM kullanımından dolayı birebir aynı güçteki kart nasıl oyunlarda yamuluyor izlersin. Ayrıca sadece fps'e değil frametime bakarsan kartın vram den dolayı sttuter yediğini de görebilirsin.

Sadece 17.50 dakika sonarsında izlemene yeterli. VRAM kullanımından dolayı birebir aynı güçteki kart nasıl oyunlarda yamuluyor izlersin. Ayrıca sadece FPS'e değil frametime bakarsan kartın VRAM'den dolayı sttuter yediğini de görebilirsin.

Arkadaşım bu kartlar 2K kartları değil zaten, videoda 2K test edilmiş. 1080P'de kullanan birisi böyle bir şey yaşaması çok zor.

Sadece 17.50 dakika sonarsında izlemene yeterli. VRAM kullanımından dolayı birebir aynı güçteki kart nasıl oyunlarda yamuluyor izlersin. Ayrıca sadece FPS'e değil frametime bakarsan kartın VRAM'den dolayı sttuter yediğini de görebilirsin.

Bu mantığa göre 48 FPS alan kart VRAM çokluğu dolayısı ile yamulmamış olur öyle mi? Ben sana daha güzel bir argüman sunayım.

Senin attığın videodaki 1:18 bu süreye RX 9060XT 8 ve 16 GB farkına bak ek yorum yapmayacağım. Testin 2K da olduğunu da biliyorum bu arada gelecekteki oyunların da 1080P'de kullancağı vramler belli. Bugün RTX 5060Ti 8Gb alan biri bunu 1 yıl 2 yıl kullanmak için almıyor herhalde.