lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
5060 Ti GPU gücü 16 GB VRAM'i işleyecek kapasitede değil ne hikmete 16 GB versiyonu öneriyorsun? 5060 Ti 8 GB daha mantıklı ya da 5070 12 GB.
Bu hurafeleri geçin. RTX 5060 Ti 16 GB VRAM işleyecek kapasitede olmadığını söylemenin sebebi 16 GB VRAM kullanacak oyunlarda tamamını kullansa dahi alacağın FPS değeri 60 FPS yaklaşmayacak diye söyleniyor. Fakat RTX 5060 Ti alıp 8 GB VRAM ile dünyadaki bütün oyunları 1080p high veya Ultra ayarlarda oynamayacaksam 8 GB VRAM bir karta neden para vereyim. Bende böyle düşünüyorum. Ayrıca kullanım senaryosuna göre değişir yarın oyunlardaki VRAM kullanımının nasıl değişeceğini bilemiyorsun şu an 8 GB VRAM'li kartlar bundan 3 4 yıl öncesinin 4 GB VRAM'li kartlar muammelesi görüyor. Hangi çağda yaşıyorsun bilmiyorum artık güncel oyunlar 1080P'de Ultrada bile 10-12 GB VRAM kullanıyorlar.
VRAM olayı o kadar üstünde durulacak bir şey değil arkadaşlar. Birçok 8 GB ekran kartıyla VRAM sınırını aşan, uyarılar veren oyunlar oynadım. Bakın, sadece tek bir kartla da değil, o şekilde birçok kart kullandım.
VRAM sınırı aşılsa bile hiç takılma ve performans düşüklüğü gözlemlemedim. FH5'in de böyle VRAM uyarısı var mesela, verir durur ama her ayar Ultra 8 GB iki farklı ekran kartıyla aktım geçtim.
İşte aradaki farkı RAM kullanımından tamamlamaya çalışıyor. RAM miktarın düşükse veya RAM'lerin yavaşsa sistem nasıl takılıyor izlersin. Gidip DDR5'te 4800 MHz bellek kullan bakalım 8 GB VRAM dolunca PC oyunda kasıyor mu kasmıyor mu oyun?