- Makaleler
- 50
Forza Horizon 5'te 1080p extreme ayarlar ve MSAA ayarlari da en yuksekteyken 12 GB VRAM kullanimi goruyordum. Cok oyun kulturum yok lakin Hardware Unboxed gibi kanallarin 8 GB VRAM'e yonelik yapmis olduklari kapsamli oyun incelemelerinde hep cuvalladigini gozlemliyorum. Dolayisiyla konu sahibinin de yarin bir gun bu oyunlari oynayabilecegi ihtimalini gozeterekten 8 GB VRAM'li kartlari hicbir konuda onermem.Hocam şansa bak 1 saniye önce 8gb vram de iyi diyordum.
Açıkçası 4070 ti super ile 2k path racing ile 10-12gb vram kullanımı görüyorum oyunlarda. Bu kartlar bu kadar güçlü değil ama 8gb’dan fazlasını işler. Yinede msrp ve gerçek satış fiyatı farkını görünce bana 16gb modelin fiyatı fazla geliyor. Genelde hikayeli oyunlarda takılıyorum bu arada.
@2254, FSR 4 cogu oyunda yok ve gelmeyecek. FSR 4'u gec, onceki FSR'lar bile su an 30 oyunda ya vardir ya yoktur. DLSS ve RT ise 200 kusur oyunda bile vardir. Ustelik ciktigi gun veya ciktigi haftada mutlaka geliyor.
AMD maalesef FSR'da iyi gelisim sagliyor lakin oyunlara entegre konusunda sinifta kaliyor.