Hunt Showdown gibi bir oyun bile çok yüksek ayarlarda 14GB VRAM tüketiyor, ileride çıkabilecek oyunları siz düşünün. 16GB daha mantıklı bence.

2 yıl kullanırım sonra satar upgrade yaparım diyorsan 16 GB almaya pek gerek yok. Veya rekabetçi oynuyorum hikayeli oyunlarla işim yok diyorsan da 8 GB çoğu senaryoda yeterli. Ama 3-4 yıl kullanılacaksa 16 GB daha mantıklı olur.

Ek olarak 16 GB versiyonun ikinci el satışı daha kolay olur.

Normalde 8 GB modelin MSRP fiyatı 300 dolar iken 16 GB modelin 350 dolar. 50 dolar fiyat farkı yaklaşık 2000 TL falan yapıyor. Siz ise 16 GB için 125 dolar fark ödemekten bahsediyorsunuz.

Ben olsam 5K fiyat farkı vermek yerine grafik ayarlarını ultradan yükseğe düşürür bir de FSR 4 açardım. 125 dolar sırf VRAM için vermek istemezdim. Kazıklanmak gibi geliyor bana.

Oyunlarda VRAM yetmiyor diye 2080S'ten 2080 Ti'a, ondan da RX 6800'e gecmistim. 2080 Ti'daki 11 GB VRAM bile bazi oyunlarda yetmiyordu. 8 GB'in vasatligini sen dusun. 8 GB VRAM savunucularini da umursama.

Ben olsam 5K fiyat farkı vermek yerine grafik ayarlarını ultradan yükseğe düşürür bir de FSR 4 açardım. 125 dolar sırf VRAM için vermek istemezdim. Kazıklanmak gibi geliyor bana.
FSR 4 destekli oyun sayisi 2 elin parmagini gecmiyor. FSR'a bel baglamak mantiksiz.

Oyunlarda VRAM yetmiyor diye 2080S'ten 2080 Ti'a, ondan da RX 6800'e gecmistim. 2080 Ti'daki 11 GB VRAM bile bazi oyunlarda yetmiyordu. 8 GB'in vasatligini sen dusun. 8 GB VRAM savunucularini da umursama.
Hocam şansa bak 1 saniye önce 8gb vram de iyi diyordum. 🤣

Açıkçası 4070 ti super ile 2k path racing ile 10-12gb vram kullanımı görüyorum oyunlarda. Bu kartlar bu kadar güçlü değil ama 8gb’dan fazlasını işler. Yinede msrp ve gerçek satış fiyatı farkını görünce bana 16gb modelin fiyatı fazla geliyor. Genelde hikayeli oyunlarda takılıyorum bu arada.

FSR 4 destekli oyun sayisi 2 elin parmagini gecmiyor. FSR'a bel baglamak mantiksiz.
Hocam ayar kısıp da 8gb ile 1080p de oynanmayacak oyun sayısı bir elin parmağını geçmez, yeni çıkacak oyunlarda fsr 4 destekleyecektir. Fsr 3.1 destekli oyunlar zaten fsr4’ü otomatik destekliyor. Vram bu kadar önemli bir detay olmamalı bence. Gpu’nun işleme gücü, kullanılan çözünürlük, kullanılan ayarlar, upscale teknolojileri vs falan çok fazla etki ediyor. Amd kartlar ekstra vram tüketiyor belki bu yüzden limitlenebilir kart.