Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kovboy Morgan

Çalışkan
Sapphire Pulse RX 9060XT 16 GB ekran kartım var. İlk defa şimdi LoL oynarken böyle bir şeyle karşılaştım. Bu neden oluyo?

Apex, CS2, RDR2 vs. 2K'da sorunsuz oynadım şimdiye kadar. Sistemi alalı da 1 ay olmadı daha. Alt + F4 çekip tekrar girdim. Birkaç dakika sonra tekrar oldu. Tekrar Alt + F4 yaptım tekrar oldu. Bir daha Alt + F4 yapınca tekrar olmadı ama canımı sıktı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• chatgpt-1755301177471.webp
    chatgpt-1755301177471.webp
    6 MB · Görüntüleme: 171
  • chatgpt-1755302765843.webp
    chatgpt-1755302765843.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 148
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Monitör kaynaklı değil, RX kartlarda oluyor bu sorun bu oyunda. Radeon ayarlarından AMD'ye özel bütün ayarları kapatın bu oyunu oynarken, Radeon Anti-Lag, AFMF, Super Resolution ne varsa kapatın. Bu ayarlar bozuyor oyunu oyunun codebase'i fosil yeni nesil hiçbir özellikle uyumlu çalışamıyor.

1755322330240.webp
Dediğim gibi, sorun tespiti için öncelikle seçenekleri azaltmak gerek. Donanımsal bir sıkıntı yoksa zaten en son yazılıma ve oyun dosya doğrulamasına kadar ilerleyeceğiz.
Şimdi driverı silip tekrar kuruyorum, az sonra deneyeyim hocam hemen. Olursa SS alıp atayım.

Bir önceki veya bir sonraki sürücüleri kurun fakat DDU ile kaldırmayı unutmayın.

Güncel sürücüyü kurdum DDU ile kaldırıp ancak tekrar aynı sorun oldu. Bu sefer Xbox Game Bar açınca oyun esnasında oldu, oyunda sorun yok. SS aldım aşağı bırakıyorum. @BerkayZ87 ekran karıncalıyken böyle SS aldı Xbox Game Bar.

Dosya Ekleri

• League of Legends (TM) Client 16.08.2025 03_38_35.webp
    League of Legends (TM) Client 16.08.2025 03_38_35.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 67
@Kovboy Morgan, tam karıncalanma yaşandığı an eğer bu ekran görüntüsünü aldıysan, sistem kaynaklı bir sorun olmadığını söyleyebiliriz en azından. Eğer ekran görüntüsünde de karıncalanma gözükseydi, sistem kaynaklı olduğu kanaatine varabilirdik. Geriye monitör ve kablo kalıyor. TV varsa veya farklı kablo varsa dener misin?

Güncel sürücüyü kurdum DDU ile kaldırıp ancak tekrar aynı sorun oldu. Bu sefer Xbox Game Bar açınca oyun esnasında oldu, oyunda sorun yok. SS aldım aşağı bırakıyorum. @BerkayZ87 ekran karıncalıyken böyle SS aldı Xbox Game Bar.
Ekran görüntüsü temiz, o zaman problem monitör kaynaklı hocam. Başka bir monitör/TV varsa deneyin.

@Kovboy Morgan, tam karıncalanma yaşandığı an eğer bu ekran görüntüsünü aldıysan, sistem kaynaklı bir sorun olmadığını söyleyebiliriz en azından. Eğer ekran görüntüsünde de karıncalanma gözükseydi, sistem kaynaklı olduğu kanaatine varabilirdik. Geriye monitör ve kablo kalıyor. TV varsa veya farklı kablo varsa dener misin?

Ekran görüntüsü temiz, o zaman problem monitör kaynaklı hocam. Başka bir monitör/TV varsa deneyin.

TV var ama şu an deneyemem DisplayPort kablosunda sorun olabilir mi? HDMI deneyeyim mi?