Çözüldü RX 9060 XT'de fan ayarı sonrası WattMan hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

i5 7500F

Becerikli
Merhaba,
RX 9060 XT ekran kartım var ve bu ekran kartına AMD Adrenalin programı üzerinden fan hız ayarı yaptım. Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra "Beklenmedik bir sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi" diye bir bildirim alıyorum. Her kapatıp açmamda olmuyor ara ara oluyor. Şimdiye kadar 2 defa aldım, en son bildirimden önce monitör değiştirmiştim.

Bu sorunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim?

Çözüm
Bahsettiğiniz ayar bende de açıkmış, biraz araştırdım ve ben de kapattım şimdi.

"Değişken yenileme hızı" ayarını da kapattım.

BIOS sıfırladım, BIOS ve Windows'tan hızlı başlatmayı kapattım ve MSI AfterBurner'ı sildim.
1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.
@Ehwenisher Hocam dün hızlı başlatmayı kapattıktan sonra iyiydi sıkıntı yoktu ama şimdi bilgisayarı açtım, masaüstü geldi hemen arkasından bilgisayar kendini yeniden başlattı ve yine aynı uyarıyı verdi.

Birde şimdi fark ettim, bilgisayar bu yeniden başlatmadan sonra WhatsApp ve Valorant hesaplarından çıkış yapmış. Valorantın dili Türkçeden İngilizceye dönmüş, çok alakasız.

WattMan için sistemde en ufak OC var ise sıfırlayıp varsayılan halde denenebilir tekrardan ve sistemi elektrikten kesmeyin. Diğer yaşadıklarınız dediğiniz gibi çok alakasız.

WattMan için sistemde en ufak OC var ise sıfırlayıp varsayılan halde denenebilir tekrardan ve sistemi elektrikten kesmeyin. Diğer yaşadıklarınız dediğiniz gibi çok alakasız.
Sistemde herhangi bir OC yok. Bu durum yazılımsal değilde donanımsal olabilir mi?

Epey düşük bir ihtimal. Bu sorun bir ara epey kronikleşmişti. Eski sürüm driver kurmayı deneyin ama DDU kullanın.
Yeniden başlatmayı neden yapmış olabilir? Crash raporlarına erişebileceğim bir yer var mı? Ayarları sıfırlaması problem değil ama yeniden başlatma beni biraz korkuttu.

Dün bir arkadaş AfterBurner'ı sildiğini söylemişti, ben hiçbir ayar yapmadım ama bu soruna o sebebiyet veriyor olabilir mi?

Olabilir, kaldırmanızı tavsiye ederim en azından bir süreliğine. Reset şahsen bu tarz olaylarda pek yaşamadım ama yaşanmayacak diye bir kaide yok hocam.

25.10.2 sürücüsünü kurup bir de öyle deneyin hocam. Bir de dün Reddit'te gezinirken;

şu Windows ayarının da AMD için sürücü problemlerine sebep olabildiğinden bahsedildiğini gördüm, bende de kapalıymış mesela unutmuştum bile bu ayarı. Eski sürücüyü yüklemeden önce AMD' nin kendi kaldırma aracı ile güvenli modda sürücüyü temizleyin.

Bahsettiğiniz ayar bende de açıkmış, biraz araştırdım ve ben de kapattım şimdi.

"Değişken yenileme hızı" ayarını da kapattım.

BIOS sıfırladım, BIOS ve Windows'tan hızlı başlatmayı kapattım ve MSI AfterBurner'ı sildim.
1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…