PSU sıkıntı çıkartmayabilir aslında. 2x8 pin üzerinden güç alıyor tek hat PSU'nun kötü yanı bu ama son yanan 5090 ları illakı izlediniz. Bunu deme sebebim o videoda 5090'ın 1 kablo üzerinden 20 küsur amperlere kadar güç tükettiğini gördük 10 amper ile de kullanılabilir bu kablolar şahsen. 10 amper ile kullandığımız takdirde;
3x12v kablo beslemesi geliyor Watt'ı bulmak için volt ile amperin çarpımını kullanıyoruz. 12VX10A = 120W yapıyor tek kablo üzerinde. 8 pin PCI-e kablosunda 3 adet 12v beslemesi var yani 360W da yüklenebiliriz tabii sizin takdirinize kalmış kullanıp kullanmamak gene de.
304W ise kablo başına 101, 3W, amper olarak 8.4 amper yükleniyor.
Hocam arkadaşın attığı linkde ki model sanırım 8x3 kart. Benim psu 8x2 şimdi tıkladımda ürün yayından kaldırılmış sanırım fiyatı arttırıcaklar 😀

Hocam arkadaşın attığı linkte ki model sanırım 8x3 kart. Benim PSU 8x2 şimdi tıkladımda ürün yayından kaldırılmış sanırım fiyatı arttırıcaklar 😀

Ben AMD'nin sitesindeki 2x8 pin veriyi baz alarak söyledim tabii modelden modele değişiyor pin sayısı. Bu fiyatta kalması zaten beklenmiyordu AMD iyi para kaldıracak gibi :D

Hocam arkadaşın attığı linkde ki model sanırım 8x3 kart. Benim psu 8x2 şimdi tıkladımda ürün yayından kaldırılmış sanırım fiyatı arttırıcaklar 😀
Ben de baktım hatta hb yi takip ediyorum sürekli tükenmiş muhtemelen de 9070 var 31k o da ona da bu parayı vermek istemiyorum açıkçası.

Ben de baktım hatta hb yi takip ediyorum sürekli tükenmiş muhtemelen de 9070 var 31k o da ona da bu parayı vermek istemiyorum açıkçası.
Attığım linkde 28k gözüküyor. Yinede pahalı gibi haklısınız. RX 7900 XT hemen hemen aynı fiyatlarda. Yinede yeni kart almak daha mantıklı geldi bilemiyorum. Kargodan gelince test edicem kartı deneyimlerimi burada yazıcam.

Attığım linkde 28k gözüküyor. Yinede pahalı gibi haklısınız. RX 7900 XT hemen hemen aynı fiyatlarda. Yinede yeni kart almak daha mantıklı geldi bilemiyorum. Kargodan gelince test edicem kartı deneyimlerimi burada yazıcam.
Acele etmeden bekleyeceğim stok girerler illaki. Taksit ile almam gerekiyor diğer türlü çok zorlar beni.