5000 serisi ile yarışamaz. Özellikle 5000 serisinden anlaşıldığı üzere artık GPU üretiminin temel odağı oyunlar değil AI teknolojileri gibi alternatif oluşumlar. AMD'nin bu konuda elinin güçlü olduğunu düşünmüyorum.

NVIDIA AI bakımından güçlü ama hobi olarak 5070 Ti vs. alıp kullandığınızda atıl performans kalıyor. VRAM yetersiz geliyor. Eğer AMD fazla VRAM ve kabul edilebilir AI işlem günü sunarsa büyük bir gol atmış olur.

NVIDIA bu tip işlerle heveslenen benim gibi amatörlere "git RTX 5090 al ne yapayım" modunda...

24.12.1'de hiç sorun yaşamadım, bayağı temiz sürücü bence. Hani ekran kartını kullanıyorsunuz?

RX 7800XT Sapphire Windows 11 ile kullaniyordum.
Ayrica sorun suydu: Oyun oynarken bir anda ekran sinyal yok diye kapaniyordu ancak arka planda cikan sesleri halen daha duyabiliyordum sonrasinda mecburen restart atiyordum. Attiktan sonra driver bozulmus oluyordu.
Windows 10'a dustum sorun ortadan kalkmadi, mecburen 24.9.1'e geri cektim Driver. O gunden beri ayni problemi tekrar yasamadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son 1.5 ayda bir güncelleme yayınlıyorlardı. Demek ki 9000 serisinde işler bayağı ciddiye binmiş. 😁

Ben de almayacak bile olsam dahi 9070'nin tanitilmasini bekliyorum.
Forumda birisi Black Ops 6 test sonuclarini yayinlamis 9070 24.30.0 driveri ile test etmisler.
Acaba o driver ile mi gelecek.

Son düzenleyen: Moderatör: