Bütçe
30.000 civarı

ajan_hamza

Çalışkan
3440x1440 çözünürlükte oyunlarımı oynuyorum. Yakın zamanda Amazon üzerinden RX 9060 XT 16 GB ekran kartını aldım fakat stutter ve FPS düşmesi bu problemler yaşadım ve arada videolarda donma gözüme çarptı. Windows 11 format attım, en baştan kurulum yaptım çoğu şey düzeldi stuttering dışında. Bazen oyunlarda oluyor ve çok sinirimi bozuyor, önceden AMD'ye karşı ön yargım yoktu ama kart elime geleli 5 gün oldu bunun 4'ü sadece ayar testi ve sürücü ile uğraşmaktan ibaretti. Bütçeme göre uygun önerilerini bekliyorum.

Dip not: 2. el alamam, taksit olarak satın alaçağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi konuda 9060 XT ile sürekli ayar yapmak zorunda kaldığını ve stuttering sorunları yaşadığını söylemiş. Hâlâ gidip AMD almasını söylemenize şaşırıyorum doğrusu.

Önceden AMD'ye karşı ön yargım yoktu ama kart elime geleli 5 gün oldu bunun 4'ü sadece ayar testi ve sürücü ile uğraşmaktan ibaretti.
RTX 5070 alabilirsin, en azından sürekli ayar kurcalayıp iğne deliğini tutturmana gerek kalmaz. Mühendis değil, son kullanıcısın.

@Caner Uncu, ben tarafsızım hocam. RX 9070 XT olsun RTX 5070 olsun %100 sorunsuz kullanacağının garantisini veremem.

Aynı sorunları RTX 5070 ile yaşama ihtimali yine var.

Sistemin başka bir parçasının sorunlu olması yine mümkün.

Ben şimdiye kadar hem NVIDIA hem AMD kullandım ve iki marka da yüzümü kara çıkartmadı.

5 günün 4'ünü ayarla geçirmek ameleliktir hocam, yazıktır vaktine. Stutter illeti adamı PC'den soğutur, 5070'i çek kafan rahat etsin bence.

Evet kağıt üstünde 9070 XT daha kaslı duruyor olabilir ama NVIDIA'nın yazılım stabilitesi ve DLSS teknolojisi ultrawide çözünürlükte sana çok daha iyi bir deneyim sunar, takarsın keyfine bakarsın.

Konu sahibi konuda 9060 XT ile sürekli ayar yapmak zorunda kaldığını ve stuttering sorunları yaşadığını söylemiş. Hâlâ gidip AMD almasını söylemenize şaşırıyorum doğrusu.
Konu sahibi başlıkta iki karttan birini önermemizi beklemiş, arkadaş da buna göre yorumlamış ki ekleme de yapmış zaten hocam.

@Caner Uncu , @LH44 gayet makul bir öneride bulunmuş. 9070 XT gibi bir kart varken ki bu kart OC veya UV işlemine çok müsait; 5070 önerilmez. Siz sorun yaşadınız ve Recep Baltaş ile video çektiniz, evet. Ancak; unutmayın ki bu sorunu siz yaşadınız, şuan çevremde 2 kişi 9070 XT satın aldı, sistemlerini ben montajladım ve kurdum, hiç bir sıkıntı da yaşamadılar.

Para varsa 5000 serisinde alınacak kart 5070 Ti'dır. Onun da fiyatı iyiyse. Nvidia fanboyu ve bir RTX 5080 kullanıcısı olarak bunları söylüyorum vesselam.

Konu sahibi başlıkta iki karttan birini önermemizi beklemiş, arkadaş da buna göre yorumlamış ki ekleme de yapmış zaten hocam.
Konu sahibi konuda da RX 9060 XT ile stuttering yaşadığını ve 5 günün 4'ünü sürekli ayar yapmayla geçirdiğini söylemiş. Neyse, herkes mutabıksa 9070 XT alabilir. Bir süre daha ayar yapmayla uğraşılır, sorun yok.