Bütçe
30.000 civarı
Konu sahibi konuda da RX 9060 XT ile stuttering yaşadığını ve 5 günün 4'ünü sürekli ayar yapmayla geçirdiğini söylemiş. Neyse, herkes mutabıksa 9070 XT alabilir. Bir süre daha ayar yapmayla uğraşılır, sorun yok.
İşte burada alınan ekran kartının iade edilmiş bir ürün olup Amazon üzerinden 0 olarak satılmış olma ihtimali de var, NVIDIA'da da yaşayabilir bu sorunu. Bu sorunun iki modelde de yaşanıp yaşanmayacağını garanti edebilir misiniz hocam?

İşte burada alınan ekran kartının iade edilmiş bir ürün olup Amazon üzerinden 0 olarak satılmış olma ihtimali de var, NVIDIA'da da yaşayabilir bu sorunu. Bu sorunun iki modelde de yaşanıp yaşanmayacağını garanti edebilir misiniz hocam?
Edemem. AMD alıp ayar yapmaya devam edeceğini garanti edebilirim ama.

9070 XT almalısın tabii ki. 5070'in yüzüne bile bakmaman lazım bu durumda. 9060 XT'de yaşadığın stutter tam olarak GPU ile alakalı mı ona emin misin? 9070 XT kullanıyorum bir süredir gayet memnunum. Şu ana kadar 1 kere bile video takılma olsun stutter olsun o tarz problemler yaşamadım. Hani driver kaynaklı ne bileyim misal arada adrenalin kendini kapatıyor ama bu problem mi dersen meh yani pek de önemli değil. Onun haricinde FSR yükseltme olması gerektiği gibi çalışıyor. Kaldı ki 9070 XT 2K için fazla fazla yeterli. Native bile oynarsın oyunları.

Ayarlarım da bu şekilde. Millete güvenip -80 -90 gibi yerlere çekmene gerek yok stabil hiçbir şekilde olmuyor.

1766325969366.webp

Stuttering problemi bir tek ekran kartı kaynaklı olmaz genellikle. Stuttering problemi ekran kartıyla mı kaynaklı ilk önce emin olun derim. Yoksa 9070 XT aldığında aynı problem çıkarabilir. Soruna gelirsek 9070 XT alın geçin.

Konu sahibi konuda da RX 9060 XT ile stuttering yaşadığını ve 5 günün 4'ünü sürekli ayar yapmayla geçirdiğini söylemiş. Neyse, herkes mutabıksa 9070 XT alabilir. Bir süre daha ayar yapmayla uğraşılır, sorun yok.

Stuttering sorunu 3440x1440 çözünülükte RTX 2060 6 GB VRAM ile hiç yaşamadım düşük FPS değerlerim vardı ama hiçbir zaman videolarda donma oyunlarda sürekli takılma yaşamadım War Thunder oynamayı çok severim kartı aldığımdan beri bir tank mermisi yesem %1 FPS değerim 3'e çakılıyor 4 saniyeliğine ne denersem olmadı neden AMD'nin %10 pazar payına sahip olduğunu anlamam için kısa ve öz bir deneyim edindim.

Stuttering sorunu 3440x1440 çözünülükte RTX 2060 6 GB VRAM ile hiç yaşamadım düşük FPS değerlerim vardı ama hiçbir zaman videolarda donma oyunlarda sürekli takılma yaşamadım War Thunder oynamayı çok severim kartı aldığımdan beri bir tank mermisi yesem %1 FPS değerim 3'e çakılıyor 4 saniyeliğine ne denersem olmadı neden AMD'nin %10 pazar payına sahip olduğunu anlamam için kısa ve öz bir deneyim edindim.

RAM'lerle alakalı da olabilir %1 FPS düşüklüğü.

9070 XT almalısın tabii ki. 5070'in yüzüne bile bakmaman lazım bu durumda. 9060 XT'de yaşadığın stutter tam olarak GPU ile alakalı mı ona emin misin? 9070 XT kullanıyorum bir süredir gayet memnunum. Şu ana kadar 1 kere bile video takılma olsun stutter olsun o tarz problemler yaşamadım. Hani driver kaynaklı ne bileyim misal arada adrenalin kendini kapatıyor ama bu problem mi dersen meh yani pek de önemli değil. Onun haricinde FSR yükseltme olması gerektiği gibi çalışıyor. Kaldı ki 9070 XT 2K için fazla fazla yeterli. Native bile oynarsın oyunları.

Ayarlarım da bu şekilde. Millete güvenip -80 -90 gibi yerlere çekmene gerek yok stabil hiçbir şekilde olmuyor.

Eki Görüntüle 212314

Evet kesinlikle RX 9070 XT ezici bir şekilde daha güçlü ama şu son 5 günde AMD'ye olan tüm güvenim yıkıldı o yüzden rakip olarka RTX 5070 söyledim. Bilemiyorum belki benim almış olduğum kart üretim bandından çıkma hatalıdır.

RAM'lerle alakalı da olabilir %1 FPS düşüklüğü.

Yakın zamanda 2.el üzerinden zamlar gelmeden Corsair Vengeance RGB 2x16 GB RAM'lerini satın aldım 2 aydır kullanıyorum RTX 2060 ekran kartımda böyle bir sorunum olmamıştı. XMP kapatıp denedim yine aynı problem fTPM, rezi-bar hepsini kapatım maalesef yine aynı sorun ama formatdan sonra biraz daha azaldı The Last of Us Part 1 oyununda çok az yapıyor bir tek gözlemliye bildiğim.

Nasıl garanti ediyorsunuz? Hangi markanın modelini aldığını bile belirtmemiş, belki alınacak marka başka marka olacak?

Edemem. AMD alıp ayar yapmaya devam edeceğini garanti edebilirim ama.

Amazon üzerinden aldım modeli Gigabyte gaming OC RX 9060 XT 16 GB.

İade gelmiş bir ürün olabilir belki de üretim bandında şansıma hatalı olabilecek bir kart karşıma çıktı ama PC de 7 yıl boyunca GTX 950.
3 yıl boyunca da RTX 2060 6 GB kullandım net söyleyebilirim bu kadar sık stuttering görmemiştim arkadaşalarımada bütçe dostu olduğu için sık sık AMD ekran kartı öneriyorudum 5 gün önce almak nasip oldu ama 5 gündür gözümede uyku girmiyor forumlarda ve YouTube çözüm videosu aramaktan başım ağrıyor. İade edeçeğim gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Konu sahibi konuda 9060 XT ile sürekli ayar yapmak zorunda kaldığını ve stuttering sorunları yaşadığını söylemiş. Hâlâ gidip AMD almasını söylemenize şaşırıyorum doğrusu.

RTX 5070 alabilirsin, en azından sürekli ayar kurcalayıp iğne deliğini tutturmana gerek kalmaz. Mühendis değil, son kullanıcısın.

3440x1440 ağır bir çözünürlük RT ile birlikte VRAM'ı rahat sınırlar. Her oyunda DLSS + Frame Generation 2X açıp %1 Low'ları çökertmek ve texture streaming sorunu yerine 9070 XT alıp texture streaming sorunu yaşamadan %1 Low'lar stabil oynamak çok daha iyidir. Kimse 9060 XT ile 3440x1440 oynayın demiyor zaten, normal stutter yaşanması. Ağır bir çözünürlük.

Profesyonel ve yayıncılık işiniz varsa 5070 alın.

Sadece oyunsa ve çok temel yayıncılık yapacaksanız 9070 XT.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 212314
Hocam sizdeki RX 9070 XT'nin modeli ne? Sizin sayenizde son anda Nitro+ almıştım. Bir de ASRock Taichi var mış. Sonradan gördüm. O da 16 pinliymiş.
3440x1440 ağır bir çözünürlük RT ile birlikte VRAM'ı rahat sınırlar. Her oyunda DLSS + Frame Generation 2X açıp %1 Low'ları çökertmek ve texture streaming sorunu yerine 9070 XT alıp texture streaming sorunu yaşamadan %1 Low'lar stabil oynamak çok daha iyidir. Kimse 9060 XT ile 3440x1440 oynayın demiyor zaten, normal stutter yaşanması. Ağır bir çözünürlük.

Profesyonel ve yayıncılık işiniz varsa 5070 alın.

Sadece oyunsa ve çok temel yayıncılık yapacaksanız 9070 XT.
Benim de ilk aklıma gelen bu oldu hocam. Bu baya 3K çözünürlüğe giriyor. GPU'ya ağır da gelmiş olabilir.