keysky

Çalışkan
Merhabalar, ASUS Prime 9070 XT var. Oyunlarda görüntü bozulması, saliselik donma ve ghosting oluyor. Sorun monitörde değil, UFO testinde ghosting gözükmüyor. Neyden kaynaklı acaba bir ayarı falan mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hotspot 100 dereceyi goruyorsa oyun içi ayarlarla çözülecek bir mesele değildir. Yine de denemek istersen R6 için önerdiğim ayarlar; 2K'da oynuyorsan T-AA aç, T-AA sharpness 50-75 arası kalsın, texture quality medium/high, anisotropic filtering 16x (sistemi zorlarsa 2x yap), ambient occlusion SSBC/SSBC+ olsun. Onun dışındaki ayarlar low kalabilir. NVDIA tarafında DLSS bu ayarlara çok iyi gidiyor, FSR de işe yarayacaktir %1 Low değerini arttırır en azından. Harici olarak FPS cap yapabilirsin monitor hertz degerinden biraz düşüğe sabitlemen yeterli. Freesync hep aktif kalmış olur hem. R6'da yaşadığın uzak nesnelerdeki bulaniklilik bu şekilde geçmeli.

Oyun içi ayarlar harici monitordeki OD değeri çok agresif ise o da ghosting benzeri bulaniklilik yapabiliyor. DbD'de başıma gelmişti, en ideal değeri deneme yanılma ile bulabilirsiniz.

Donma dediğiniz olay uzerinde çok konusmanin anlamı yok, muhtemelen sıcaklık kaynaklı oluyor. Farklı bir ekran kartı ile sistemi test ederseniz anlamış olursunuz. (Biraz komik biliyorum fakat arkadaşım ekran karti jelatinini çıkarmadan oyun oynamaya kalktığında 90-100 derecelerde gezmisti, sisteminiz yeni ise ve böyle bir şey gözünüzden kactiysa diye bahsetmek istedim. )
Yorumun için teşekkür ederim hocam dediğiniz olayın kendi uygulamasından ekran kartına UV yaptım sıcaklık 82 derecelere düştü. Ama neden UV yapmak zorunda kalıyorum. Satıcıya mail attım daha stabil kart için talep de bulanacağım. Benim sinir olduğum kısım Gaming Gen den sistem aldığınızda performans (paralı seçim) seçimi var. Adam Furmark testi yapmış SS de koymuş masaüstüne. Görmüştür elbet hotspot derecesini ve öyle yollamışlar kartı. Siteden satın aldığımda korumalı ve kurulu şekilde gelmesini talep ettim. Adamlar kendi testinde bile fanlar %75 hızda dönüyor hiç mi bir gariplik algılamadılar.
5070 çok arada bir kart, 9070XT için biraz fark verip 5070 Ti performansı almak çok daha mantıklı, yoksa 1080p için 5060 Ti bile bayağı iyi.

@stormhawks47 @SunseTTime @20424 Teknik servise SS leri mail attığımda bana normal olduğunu söyledirler :D 95-100 Derece hotspotun ve fanlar %85-90 civarı dönüyorlar şaka gibi. Bende aradım itiraz ettim sistemi geri yolladım bir de onlar bakcakmış. Umarım gıcıklık edip de sorun yok demezler.

Son düzenleme:
@keysky, 100 derece hotspot bazı kartlar için anormal olmayabilir evet ama GPU 80 olur hotspot 100 olur hava akışından dolayı fazla ısınıyor deriz, hotspot ile GPU arasında 50 derece fark olmaz, var bir problem.

Bende RX6600 var kartın normal sıcaklığı GPU 55 hotspot 70 civarı, şimdi GPU aynı hotspot 80 leri geçmeye başladı, bu kart 4 yaşında bir kart, artık termal bakım gerekiyor, sizdeki kart sıfır.

@keysky, 100 derece hotspot bazı kartlar için anormal olmayabilir evet ama GPU 80 olur hotspot 100 olur hava akışından dolayı fazla ısınıyor deriz, hotspot ile GPU arasında 50 derece fark olmaz, var bir problem.

Bende RX6600 var kartın normal sıcaklığı GPU 55 hotspot 70 civarı, şimdi GPU aynı hotspot 80 leri geçmeye başladı, bu kart 4 yaşında bir kart, artık termal bakım gerekiyor, sizdeki kart sıfır.
Bunuda dile getirdim bakalım komple kasayı istediler bende yolladım dün. Adamlar beni herhalde AMD den soğutmaya çalışıyor yine.