RX 9070 XT sistemde "sürücü zaman aşımı" hatası

celikonur774

Gelişen
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

İhtimal vermiyorum.

Darboğaz sebebi islemci 1080p de onu besleyemez zaten EXPO acinca olmuyor oda sebep. Bu arada manuel girmeyi denemekte fayda var @X99

Her ihtimali kovalıyorum en azından bunu elemiş olduk. Bu arada yaklaşık 1.30 saat iki farklı oyunda fps kilidi ile denedim. Hiçbir sorun yaşatmadı pc. Coilwhine sesini de duymadım. Ancak özellikle en güncel oyunlardan forza 6da gpu 150w üzerine çıkınca psunun zorlandığını hissedebiliyorum.

Bilgi vermemişsin hocam kronik sorun diyerek sallamışsın. Belli ki senin sistemindede sorun vardı, güç kaynağın kötü, belki de kartın fiziksel olarak arızalıydı. Güncel olarak driver problemi olması bu saydığım sorunlara göre oldukça düşük ihtimal.

GPU'ya undervolt yapmak ve Power limiti +15 yapmak faydası oldu bana biraz. Donmalar falan azalmıştı bende. Öneririm.

Stok halde sorunsuz çalışmalı, böyle ayarlar sorunu gidermez.

Ancak özellikle en güncel oyunlardan Forza 6'da GPU 150W üzerine çıkınca PSU'nun zorlandığını hissedebiliyorum.

Güç kaynağını değiştirin. Güç kaynağı değiştikten sonra; RAM için timing ve voltaj ayarı yapılmalı. Şu an güç kaynağı stabil olmadığı için, RAM ayarına gerek yok, sistem saçma sapan hatalar verebilir. Kullandığın RAM modülü DR, yani Dual Rank 2R. Hynix A - die sayılır, Hynix olması iyi bir şey. SR olsaydı daha iyi olurdu. Önceden SR modül Patriot daha sık geliyordu, bu zamanlarda sürekli DR geliyor. Güç kaynağını değiştirin. Yapay zekâ ile RAM ayarı falan yaptıysanız iptal edin. tRAS değeri çok gevşek, değişimden sonra detaylı bakarız. @SalimBdk ya kalırsak yandık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…