RX 9070 XT sistemde "sürücü zaman aşımı" hatası

celikonur774

Üyecik
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

İç yapısı CWT üretimi, orta seviye bir PSU gibi duruyor. Kapasitör Japon değil, tam modüler de değil. Forumda ayrı bir konu açın, kullananlar varsa fikirlerini alın.

İkisi de birbirini tetikler. Siz sistemi gönderin, EXPO ile başka RAM denensin. Sorun devam ederse anakart değişmeli. BIOS güncel mi, ona da bakmak lazım.

A kanalına takacaksınız. BIOS güncel değilse önce onu güncelleyip tekrar deneyin.

Sistemi nereden aldınız?

BIOS güncel ve şu an A kanalına takılı. Sistemi Amazon üzerinden tek tek kendim topladım.

PSU, anakart degismesi lazım. B650 sorun cikartmamasi lazimdi acaba neden olabilir?

B650 kolay kolay sorun çıkartmaz, güç kaynağı watt değeri olarak yeterli gözüküyor. Gigabyte 9070XT modeli 3 tane 8 pin soket kullanıyor, önce bağlantıyı kontrol etmek gerekli, ekran kartı bağlantısını buraya görsel olarak iletmesi lazım, kablolara bakalım. Adrenalini 25.12.1 sürümü ile de denemek gerekli.

BIOS güncel ve şu an A kanalına takılı. Sistemi Amazon üzerinden tek tek kendim topladım.

Gerekirse ekran kartı, SSD ve soğutucu hariç iade edip yeniden toplayabilirim.

Şu an görüntü atamıyorum ama bağlantıyı 3 adet 6+2 pin kabloyla yaptım. Sanırım karta taktığım kabloların aynı kanaldan gelmemesi de gerekiyormuş. Buna dikkat etmemiştim.

Boşta duran şöyle bir kablo da var ancak ekran kartında böyle bir giriş yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
@X99 PSU'da iki tane PCIe girişi var, biri pigtail. Ama PSU'ya dair doğru düzgün bilgiye ulaşamadım. Sanırım C-D Tier arası bir şey.

İfadeler: X99
Yok böyle bir parça kullanmıyorum.

Bağlantıyı, RAM ayarını ve Windows'u gözden geçirin.

Şu an görüntü atamıyorum ama ekran kartı bağlantısı bahsettiğim şekilde doğru mu?

Güç kaynağı Raijin tek 1000 W gibi bir şey olsa, 2 kablo kurtarıyor. Ayrı ayrı 3 tane kablo ve 3 soket mi geliyor, yoksa 2 tane kablo ile 3 soket mi var, ona bakacağız.

Tamamdır, buraya bilgi vereceğim.

Eğer bağlantıyla ilgili bir problem varsa RAM'i 6000 MHz yaptığımda BIOS ekranını göremeyişim de bununla ilgili olabilir mi? @X99

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…