RX 9070 XT sistemde "sürücü zaman aşımı" hatası

celikonur774

Gelişen
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

Aynı kartın aynı modelini kullanıyoruz. Bir buçuk yıldır kullanıyorum hiç karşılaşmadım bu tür problemler ile. Kullandığınız PSU nedir ? Bu kart yük altında 330-340 Watt güç çekiyor. Kartın yük altında kararlı ve sağlıklı çalışabilmesi için sağlam bir PSU elzem.

Bu arada çamurcu tayfa da damlamış hemen Altı dolu, haklı olumsuz eleştirilere amenna ama illa ki bir çamur atacaklar.

Son düzenleme:
Psuyu ilk mesajda belirtmiştim. Ortak kanı sanırım psunun watt değeri yeterli ama kalitesiz olması nedeniyle bu sorunu yarattı

harbi öyle tdp değeri ben 650 pick yaptığını gördüm.

harbi öyle tdp değeri ben 650 pick yaptığını gördüm.
Evet. Bazı modellerde ulaşıyor anlık olarak. Mesela Red Devil modeli de öyle benim bildiğim. 629 watt pik değeri gören kullanıcılar var. 1000Watt güçlü bir 12 V hattına sahip 3 ayrı PCIe kablosu ile ( 3x8 modellerde elbette) kullanmak lazım bu kartı

AMD daha nazlı bir model. kaliteli bileşeni seviyor. kötü bir şey değil bence elbette bütçe dahilinde uyguna almaya çalışıyoruz ama bu noktaları atlamak ileride bize sorun çıkarabiliyor. bir kere alıyorsan iyi kaliteli almaya özen göstereceksin. adam dayanamamış 1200w takmış

Psuyu ilk mesajda belirtmiştim. Ortak kanı sanırım psunun watt değeri yeterli ama kalitesiz olması nedeniyle bu sorunu yarattı
Ekran kartının kutusuna bakarsanız arka tarafında sistem özellikleri kısmında minimum 850Watt önermiş Gigabyte. Güç kaynağı kartı besleyemiyor olabilir tabi kesin bir şey söylemek zor, tahmin yürütüyorum

Beni diyorsan 650watt güç kaynağı vardı 4060Ti ile kullandığım 9070XT'ye yükseltirken mecburen güç kaynağını da yükseltmek durumunda kaldım. Bir kere alınıp uzunca yıllar kullanılan bir bileşen dolayısı ile olmuşken 1200Watt olsun dedim. Aslan besleyen yemini düşünmez

doğru bende o yüzden 1000w aldım.

Hocam ben trafo 3070 Ti kartıma OC bile yapıyordum 650W ile. 9070XT alsam PSU değiştirmeye hiç tenezzül etmezdim ki zaten yakında 6900XT almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…