celikonur774 1

Gelişen
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

f4515cf4-f421-484d-92bc-915bfb775eea.webp

Normal duruyor. Bana fazla geldi yine de bu değerler.

Cam acik mi?
Cam kapalıydı size attığım sıcaklık değerleri sırasında.

Akvaryum kasanın genel problemi bu hocam. Üst seviye tasarımlarda sorun olmaz ama sizdeki hava almıyor pek.
Kasa ve güç kaynağını 5K’ya almıştım. Bunları iade edip daha üst seviye bir şeye geçmek gerekli sanırım. Önerebileceğiniz varsa sevinirim

Normal duruyor. Bana fazla geldi yine de bu değerler.

Cam acik mi?
Kasanın içi biraz dar gibi geldi bana. Bundan kaynaklı da olabilir alt tarafa fan eklemek belki çözüm olabilir.

Yani hocam herkes farklı bir şeyler söylüyor. Ben yaşadığım problemlerin çoğunu kendi tecrübesizliğime ve kasa-PSU seçimine bağlıyorum.

Neyse hocam UV, RAM timing vs sonra yapılacak işler bunlar. 9000 serisinde hotspot nispeten yüksek. Siz sürücü sorununu çözebildiniz mi?

Neyse hocam UV, RAM timing vs sonra yapılacak işler bunlar. 9000 serisinde hotspot nispeten yüksek. Siz sürücü sorununu çözebildiniz mi?
Dünden beri farklı oyunlarda deniyorum henüz timeout hatası almadım. Driver eski sürüme döndürmek işe yaramış olabilir. Ama psu ve kasa ısısına bir çözüm bulmak gerekiyor şu an için. Cam panele ve arka fanlara bir süre sonra el değdirmek bile yakıyor

Dünden beri farklı oyunlarda deniyorum henüz timeout hatası almadım. Driver eski sürüme döndürmek işe yaramış olabilir. Ama PSU ve kasa ısısına bir çözüm bulmak gerekiyor şu an için. Cam panele ve arka fanlara bir süre sonra el değdirmek bile yakıyor.

Hava akışı kötüyse kasayı değiştirmekte fayda var, fanlarda etki eder tabii ki. PSU kesin değişmeli.

Pardon hocam Memory olacaktı. Hot spot çoğu kart 80 85 arası olacak.

O kadar Pulse önerdim diğer forumda ama sorsan Pulse çöp.:p

Eki Görüntüle 279825

Pulse bile gaming OC'den iyi.

Kasayı değiştirmeden alt kısma fan eklemek yeterli bir çözüm olur mu sizce? PSU dediğiniz gibi kesin değiştireceğim.

Kasanın fotoğrafını atma şansınız var mı? Akvaryum kasa daha kötü hava akışına sahip demek şehir efsanesinden başka bir şey değil. Kasayı paylaşmışsınız görmedim pardon. Değiştirmeye gerek yok alta ve üste fan koymak bir miktar daha iyileştirir.