celikonur774 5

Gelişen
Herkese merhaba, geçtiğimiz günlerde yeni bir PC topladım. Yeni kasada birkaç kez AMD "sürücü zaman aşımı" hatası başıma geldi. Sürücüyü iki temiz kurulum üzerine yeniden yükledim. AMD'nin son yayınladığı önerilen sürücü olan 26.8.1 yüklü. Sizce çözümü nerede aramalıyım, bu hataya ne sebebiyet verir? PSU ya da ekran kartı arızalı diyebilir miyiz? Yardımlarınızı bekliyorum...

• İşlemci: Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Patriot Viper Venom 16 GB DDR5
  • SSD: Kingston M.2 1TB
  • Kasa: Montech XR
  • PSU: Alpha 850W 80+ Bronze ATX 3.1 Gen5.1

Çıkan hata ise tam olarak bu şekilde:

f4515cf4-f421-484d-92bc-915bfb775eea.webp

Şu an tekrar en güncel sürümü kurdum ancak henüz deneyemedim. Sıcaklığa PSU da etki etmiş olabilir tabii ama eklediğim fanlardan sonra en az 10 derecelik bir fark oluştu. Timeout hatasının fiziksel değil de yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum artık. Yeni güncellemelerle de sorun değişmezse son çare olarak servise göndereceğim garanti süresi devam ederken.

Hocam, maalesef WattMan hatası çözüldü deyip kartı almaya devam ediyorsunuz fakat tam çözülemiyor. AMD sürücü konusunda berbat. Bence kartı iade edebiliyorsanız, edin; NVIDIA'ya bakın.

17 sayfadir sadece bunu yazmak için gelmeniz zaten çözüm üreten değil suçlayan bir yapida oldugunuzu gösterir. O yüzden sizleri kâle alacak bir durumumuz yok. Sebebi ise nvidiaya dair hiç bir konuda yoksunuz. Başlığı gördün mü zevk ile girip bunu yazmaktan başka bir şeyde bilmediğiniz için forumda olmanız da kimseye fayda vermez.

17 sayfadir sadece bunu yazmak için gelmeniz zaten çözüm üreten değil suçlayan bir yapida oldugunuzu gösterir. O yüzden sizleri kâle alacak bir durumumuz yok. Sebebi ise nvidiaya dair hiç bir konuda yoksunuz. Başlığı gördün mü zevk ile girip bunu yazmaktan başka bir şeyde bilmediğiniz için forumda olmanız da kimseye fayda vermez.
Böyle tiplerin maksadı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Yapıcı bir eleştiri ortaya koymak yerine, fırsatını buldukları her yerde çamur atar sonra toz olur, sırra kadem basarlar :)

Bilen biliyor zaten böyle lüzumsuzları kaale almamak lazım dediğiniz gibi.

Hocam, maalesef WattMan hatası çözüldü deyip kartı almaya devam ediyorsunuz fakat tam çözülemiyor. AMD sürücü konusunda berbat. Bence kartı iade edebiliyorsanız, edin; NVIDIA'ya bakın.
Acil olarak at gözlüğünüzü çıkarmanızı tavsiye ederim. Nvidia’yı sürücü konusunda kusursuz sanıyorsunuz herhalde. Oyunlarda yaşanan siyah ekran ve GPU fanlarını durduran sürücü sorunlarını, hatta Nvidia'nın sorunlu sürücüleri geri çekmek zorunda kaldığı dönemleri ne çabuk unuttunuz? Sadece kendi gördüğünüzü veya görmek istediğinizi doğru kabul edip, diğer gerçekleri görmezden gelmek objektif bir yaklaşım değil.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sağ olun.

Konuyla ilgilenen herkese tekrar selamlar, güncel bir bilgilendirme geçeyim.

Dün PSU'yu değiştirdim, kasa içerisine alt ve üste olacak şekilde fanlar eklettim. Şu an için sıcaklık ve PSU'daki yüksek ses sorunum çözüldü.

Ancak yine "timeout" hatası aldım. Yeniden temiz bir sürücü kurulumu yaptım. İnternette gördüğüm birkaç ayarı uyguladım. Bu sanırım AMD'nin yazılımsal bir problemi. Devam ettiği takdirde ekran kartını teknik servise göndereceğim.
Format atıp sistemi tabiri caizse yeni doğmuş haline çevirmeniz gerek. Temiz kurulum sonrası gerekli driver'lar kurulacak. Çerçöp programlar kurulmayacak; örneğin anakart yazılımları. Bu şekilde test edin, birçok sebep olabilir. Bu işlemler sonrasında farklı driver'larda aynı hatayı almaya devam ederseniz, kartı servise gönderin. Fakat dediğim gibi, farklı bir bileşeninizde de fiziksel arıza olabilir.

Format atıp sistemi tabiri caizse yeni doğmuş haline çevirmeniz gerek. Temiz kurulum sonrası gerekli driver'lar kurulacak. Çerçöp programlar kurulmayacak; örneğin anakart yazılımları. Bu şekilde test edin, birçok sebep olabilir. Bu işlemler sonrasında farklı driver'larda aynı hatayı almaya devam ederseniz, kartı servise gönderin. Fakat dediğim gibi, farklı bir bileşeninizde de fiziksel arıza olabilir.
İşin en sıkıntılı kısmı orası muhtemelen farklı bir bileşende arıza varsa bunu nasıl tespit edeceğiz..