@pesimist34 Nvidia'da o tarz eski kartlara sürücü yayınlıyor. Ama açıkcası ana odağı güncel kartlar ve oyuna göre sürücü oluyor. Yani firmaların dur bu sürücüyü çıkarırken şu kartı da düşüneyim gibi bir şey yaptığını sanmıyorum.
Ama olaya şu yönden bakarsam hak verebilirim. Atıyorum karta güncel desteği salabilirler. Yani bir oyun spesifik bir özellik için güncelleme zorunluluğu istemediği sürece, güncel kartlar 7-9 artık neyse onlara yeni sürücüler gelir. Diğer kartlara ise 6 ay veya yılda 1 sürücü gönderebilirler.
AMD tarafında destekliyorsa halen PRO sürücü kullanmanın ne kadat istikrarlı olduğunu anlatan çok makale ve yorum gördüm. Çoğu kişi oyuna özel diye 5-10 FPS ya fark eder etmez sürücü yerine, her oyunda istikrarlı çalışan bir sürücünün yeterli olacağını düşünecektir.
AMD çözmesi gerekenler ilk olarak Windows ile uyumsuzluk sorunları. Kafasına göre sürücünün çökmesi, silinmesi veya Windows update'nin sürücüyü güncel tanımlamayıp eski bir sürücü yükleme sorunu.
İkincisi Raedon arayüzündeki oyunlar için sunduğu ama her oyunda istikrarlı çalışmayan ayarlar. Burada kullanıcıya çok fazla ayarımız var pazarlaması bir işe yaramıyor. Tam tersi dezavantaj sağlıyor. Bu ayarlar gelişene kadar en kötü FSR, gecikme azaltan ayar gibi şeyler ile kısıtlı kalmalı. Ayarları düzeltmeden de zırt pırt AMD sizi uçuruyor AMD havalara uçacaksın diye 6-7 ayda bir yeni ayar duyurmayı da salmalılar.
Üçüncüsü Raedon uygulaması ve sorunları. Bu uygulama yüklüyken yaşanan sorunlar ikinci sorundaki gibi bence, AMD aynı Nvidia gibi oyunlara ve uygulamalara çok fazla karışmamalı. Mümkün oldukça oyuna göre ayar yapmalı. Basit kullanıcının da bunu kurcalamayacağı şekilde arayüzden bazı ayarları ayırıp basitleştirmeli.
Son olarak oyunlar, işletim sistemleri ve müşterileri ile daha iyi iletişim kurmalı. Sorunları görmezden gelmemeli, fanboyların sorunları halıya iterek onları savunmasının rehavetine kapılmamalı. Fanboyların hiçbir şeye faydası yoktur, mümkünse resmi forumları, Reddit sayfalarında bu kişileri temizlemeli ve sorun yaşayanlarla düzgün iletişime geçecek bir ekip oluşturmalı.
Açıkcası bunlara devam etmediği sürece, bir yerden sonra pazar avantajı da geri tepecek ve AMD eski işlemcilerinde yanıyor bu işlemci gibi kartlarına karşı iyi bir ön yargı oluşacaktır. Bu ön yargıyı fiyat ile yıkamazsınız.