buradaki mesaj yukarıda yazılanları okudun mu? Onlara söylüyorum, adam bütçe sorusu bile sormuyor performans farkı ve zaman farkına değer mi diyor, mesajlarda adamın fatura hesabını yapıyorlar bana garip geliyor. Senin o konudaki mesaj da tesadüfen tuttu, her konuyu açanın maddi durumu düşük değil sonuçta, konuyu açan ben olsam yine aynı cevabı verecektin mesela. Bence milletin parasını düşünmek yerine, kart alıcıya ne kadar konfor sağlayabilir, kaç yıl idare ettirir, ya da konu sahibine birkaç detay belirterek yönlendirmek daha mantıklı, benim düşüncem şöyle ben iki markayı da yıllardır kullandım kendi tecrübemi anlatayım kısaca, ben ilk NVIDIA kart aldığımda sadece oyun oynuyordum, fakat yaş büyüdükçe hobiler değişiyor yeni hevesler geliyor, ben çok fazla oyun oynuyorum ve sonradan bu oyunlar nasıl yapılıyor, geliştiriliyor merak edip Unity ve Unreal Engine öğrenmeye başladım, ondan sonra YouTube'a videolar çekmek, canlı yayın açma hevesleri geldi onları yaptık. Demek istediğimi anlıyor musun ben tek bir ekran kartıyla satıp değişmeden 4 yıl her işi yapabildim, işte bunu AMD bana sağlayamadı o zaman ki kartları çöptü bana göre bu konuda.
9070XT çok başarılı bir kart biliyorum ama hala teknolojik olarak iyi değil eski mimari kullanıyor, TDP seviyelerini falan hiç araştırmıyor musunuz? 350W TDP kart, aynı performansı hatta daha stabil performansı 250W 5070 Ti da alabiliyorum, işte buralara herkes girmiyor düz kafa çünkü adamlar kaç FPS fark var deyip geçiyor, olmaz öyle araştırmaları lazım ekran kartı ile sadece oyun oynanmıyor artık, yapay zeka çağına girdik ve NVIDIA burada tekel zaten biliyorsun, kuzenim üniversiteye gitti local AI kurdu internet sorunu çektiği için, burada bile ekran kartı adamın hayatını kolaylaştırıyor, ben herkesin bilinçlenmesini istiyorum bu konuda, 7K-10k fark var deyip adamı inanılmaz kalite kaybı yaşatmak yerine benim gibi öneriler yapın parasını adam düşünsün ama bu forumda inanılmaz bir baskı var bu kartı aldırmak için bunu mantıklı bulmuyorum, bellek fiyatlarına dev zam geliyor biliyorsunuzdur, kart değiştirmek bile zorlaşacak ileride, arkadaş 6 ay sonra yurt dışından alacaksa eğer hiç düşünmeden super serisi getirtebilir bunu mesela kimse söylememiş.