ABD diye düşündüm bir an. Çekya stoklarını bilmiyorum. 🖐
Dediğim gibi daha pahalıya gelıyor.

1763501593383.webp

Yatıyorum iyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
54K 5080 çok iyi, ben bu forumu cidden anlamıyorum, geçen 9070XT oyun için niye öneriyorsun dedim maddi durumu iyi değildir diyor, parası olan adamın iradesine karışıp, 20k kar edersin falan. Arkadaş şu 9070XT'yi aldırmak için ne çok uğraşıyorsunuz bu forumda, 50k bütçelere çıkan adama AMD önermeyin arkadaş AMD bütçesi kısıtlı insanlar alsın, parası olan adamın hesabını siz neden yapıyorsunuz?

Konu sahibi dostum bütçe sorunun yoksa düşünmeden 5080 alabilirsin, 4K da bile yıllarca götürür seni, teknolojik avantajlarına girmiyorum artık herkesin öğrenmesi gerekiyor bunların, çok basit 9070XT alırsan FSR4 10 tane oyun say desem sayamazlar, desteği yok açık kaynak yapıp modculara pasladılar o teknolojiyi, AMD bile arkasında durmuyor. DLSS4 kütüphane olarak tartışmasız önde şu anda RDR2 de bile açabiliyorum, RDR2 ne zaman çıktı 2018-2019 bu bile tartışmayı bitiriyor aslında ama hala inatla bütçe hesabı yapıyorlar, oğlum benim 50 bin lira bütçem olsa ben bu arkadaşlarla kavga ederim burada, sektöre hakimim gittim kendim aldım cidden baş ağrıtıyorlar.

Hardware Unboxed son testlerine göre 5070Tİ öne geçti 9070XT karşısında, 5080 zaten en az %20 koyuyor.

1763504593823.webp

Son düzenleme:
54K 5080 çok iyi, ben bu forumu cidden anlamıyorum, geçen 9070XT oyun için niye öneriyorsun dedim maddi durumu iyi değildir diyor, parası olan adamın iradesine karışıp, 20k kar edersin falan. Arkadaş şu 9070XT'yi aldırmak için ne çok uğraşıyorsunuz bu forumda, 50k bütçelere çıkan adama AMD önermeyin arkadaş AMD bütçesi kısıtlı insanlar alsın, parası olan adamın hesabını siz neden yapıyorsunuz?

Konu sahibi dostum bütçe sorunun yoksa düşünmeden 5080 alabilirsin, 4K da bile yıllarca götürür seni, teknolojik avantajlarına girmiyorum artık herkesin öğrenmesi gerekiyor bunların, çok basit 9070XT alırsan FSR4 10 tane oyun say desem sayamazlar, desteği yok açık kaynak yapıp modculara pasladılar o teknolojiyi, AMD bile arkasında durmuyor. DLSS4 kütüphane olarak tartışmasız önde şu anda RDR2 de bile açabiliyorum, RDR2 ne zaman çıktı 2018-2019 bu bile tartışmayı bitiriyor aslında ama hala inatla bütçe hesabı yapıyorlar, oğlum benim 50 bin lira bütçem olsa ben bu arkadaşlarla kavga ederim burada, sektöre hakimim gittim kendim aldım cidden baş ağrıtıyorlar.

Hardware unboxed son testlerine göre 5070 Ti öne geçti 9070XT karşısında, 5080 zaten en az %20 koyuyor.

Eki Görüntüle 203021

Lafı bana getirmişsin ama kısaca yazacağım diğer konudaki 5070 Ti ile 9070 XT aradaki fiyat farkı 10k en az. Arkadaş da sadece oyun oynayacaksa bütçesi de yoksa düşünebilir diye yazdım. Ki sonradan da kendi de söyledi o fiyata çıkamıyor. Buradaki konu farklı 5080 ile kıyaslanamaz tabii ki 5080 ezer geçer. Demek ki bütçesi iyi arkadaşın 5080 de düşünebiliyor. Aslında çok basit bir kıyaslama anlayabilen için.

Lafı bana getirmişsin ama kısaca yazacağım diğer konudaki 5070 Ti ile 9070 XT aradaki fiyat farkı 10k en az. Arkadaş da sadece oyun oynayacaksa bütçesi de yoksa düşünebilir diye yazdım. Ki sonradan da kendi de söyledi o fiyata çıkamıyor. Buradaki konu farklı 5080 ile kıyaslanamaz tabii ki 5080 ezer geçer. Demek ki bütçesi iyi arkadaşın 5080 de düşünebiliyor. Aslında çok basit bir kıyaslama anlayabilen için.

Buradaki mesaj yukarıda yazılanları okudun mu? Onlara söylüyorum: Adam bütçe sorusu bile sormuyor; performans farkı ve zaman farkına değer mi diyor. Mesajlarda ise adamın fatura hesabını yapıyorlar, bana garip geliyor. Senin o konudaki mesaj da tesadüfen tuttu, her konuyu açanın maddi durumu düşük değil sonuçta. Konuyu açan ben olsam yine aynı cevabı verecektin mesela.

Bence milletin parasını düşünmek yerine, kart alıcıya ne kadar konfor sağlayabilir, kaç yıl idare ettirir ya da konu sahibine birkaç detay belirterek yönlendirmek daha mantıklı. Benim düşüncem şöyle: Ben iki markayı da yıllardır kullandım. Kendi tecrübemi anlatayım kısaca. İlk NVIDIA kart aldığımda sadece oyun oynuyordum, fakat yaş büyüdükçe hobiler değişiyor, yeni hevesler geliyor. Çok fazla oyun oynuyorum ve sonradan bu oyunlar nasıl yapılıyor, geliştiriliyor merak edip Unity ve Unreal Engine öğrenmeye başladım. Ardından YouTube’a videolar çekmek, canlı yayın açmak gibi hevesler geldi, onları da yaptık. Demek istediğimi anlıyor musun? Ben tek bir ekran kartıyla satıp değişmeden 4 yıl her işi yapabildim. İşte bunu AMD bana sağlayamadı; o zamanki kartları bana göre çöptü bu konuda.

9070 XT çok başarılı bir kart, biliyorum, ama hâlâ teknolojik olarak iyi değil; eski mimari kullanıyor. TDP seviyelerini falan hiç araştırmıyor musunuz? 350W TDP kart… Aynı performansı, hatta daha stabilini 250W 5070 Ti’da alabiliyorum. İşte buralara kimse girmiyor, düz kafa çünkü: Adamlar “kaç FPS fark var” deyip geçiyor. Olmaz; araştırmaları lazım. Ekran kartı ile sadece oyun oynanmıyor artık. Yapay zekâ çağına girdik ve NVIDIA burada tekel zaten, biliyorsun. Kuzenim üniversiteye gitti, local AI kurdu; internet sorunu çektiği için burada bile ekran kartı adamın hayatını kolaylaştırıyor.

Ben herkesin bu konuda bilinçlenmesini istiyorum. “7K–10K fark var” deyip adama inanılmaz kalite kaybı yaşatmak yerine benim gibi öneriler yapın; parasını adam düşünsün. Ama bu forumda bu kartı aldırmak için inanılmaz bir baskı var, bunu mantıklı bulmuyorum. Bellek fiyatlarına dev zam geliyor biliyorsunuzdur; ileride kart değiştirmek bile zorlaşacak. Arkadaş 6 ay sonra yurt dışından alacaksa eğer, hiç düşünmeden Super serisi getirtebilir mesela. Bunu da kimse söylememiş.

Son düzenleme:
buradaki mesaj yukarıda yazılanları okudun mu? Onlara söylüyorum, adam bütçe sorusu bile sormuyor performans farkı ve zaman farkına değer mi diyor, mesajlarda adamın fatura hesabını yapıyorlar bana garip geliyor. Senin o konudaki mesaj da tesadüfen tuttu, her konuyu açanın maddi durumu düşük değil sonuçta, konuyu açan ben olsam yine aynı cevabı verecektin mesela. Bence milletin parasını düşünmek yerine, kart alıcıya ne kadar konfor sağlayabilir, kaç yıl idare ettirir, ya da konu sahibine birkaç detay belirterek yönlendirmek daha mantıklı, benim düşüncem şöyle ben iki markayı da yıllardır kullandım kendi tecrübemi anlatayım kısaca, ben ilk NVIDIA kart aldığımda sadece oyun oynuyordum, fakat yaş büyüdükçe hobiler değişiyor yeni hevesler geliyor, ben çok fazla oyun oynuyorum ve sonradan bu oyunlar nasıl yapılıyor, geliştiriliyor merak edip Unity ve Unreal Engine öğrenmeye başladım, ondan sonra YouTube'a videolar çekmek, canlı yayın açma hevesleri geldi onları yaptık. Demek istediğimi anlıyor musun ben tek bir ekran kartıyla satıp değişmeden 4 yıl her işi yapabildim, işte bunu AMD bana sağlayamadı o zaman ki kartları çöptü bana göre bu konuda.

9070XT çok başarılı bir kart biliyorum ama hala teknolojik olarak iyi değil eski mimari kullanıyor, TDP seviyelerini falan hiç araştırmıyor musunuz? 350W TDP kart, aynı performansı hatta daha stabil performansı 250W 5070 Ti da alabiliyorum, işte buralara herkes girmiyor düz kafa çünkü adamlar kaç FPS fark var deyip geçiyor, olmaz öyle araştırmaları lazım ekran kartı ile sadece oyun oynanmıyor artık, yapay zeka çağına girdik ve NVIDIA burada tekel zaten biliyorsun, kuzenim üniversiteye gitti local AI kurdu internet sorunu çektiği için, burada bile ekran kartı adamın hayatını kolaylaştırıyor, ben herkesin bilinçlenmesini istiyorum bu konuda, 7K-10k fark var deyip adamı inanılmaz kalite kaybı yaşatmak yerine benim gibi öneriler yapın parasını adam düşünsün ama bu forumda inanılmaz bir baskı var bu kartı aldırmak için bunu mantıklı bulmuyorum, bellek fiyatlarına dev zam geliyor biliyorsunuzdur, kart değiştirmek bile zorlaşacak ileride, arkadaş 6 ay sonra yurt dışından alacaksa eğer hiç düşünmeden super serisi getirtebilir bunu mesela kimse söylememiş.

Yani ben her zaman fiyat performansa göre değerlendirme yaparım ona göre düşünürüm ve paylaşırım. NVIDIA zaten tekel gibi o konuda hemfikiriz bende de 3090 var. Yani şu da var arkadaş belki öğretmen belki atıyorum tır şoförü olsun oyun oynamak istiyor sadece. İllaki mühendis mi olacak yapay zeka mı yapacak? Veya bir şeyler mi üretmesi gerekiyor. Millet zor geçiniyor tabii ki en uygun olanı almalı. Bu durum kişiye özel bir şey ama üstelememek de gerekiyor. Bende Blender da çizim yapıyorum. Ama herkes PC üzerinden yapay zeka veya yazılım işi yapmıyor. Kartın bakımları düzgün yapıldığında yıllarca kullanılabilir.

Yani ben her zaman fiyat performansa göre değerlendirme yaparım ona göre düşünürüm ve paylaşırım. NVIDIA zaten tekel gibi o konuda hemfikiriz bende de 3090 var. Yani şu da var arkadaş belki öğretmen belki atıyorum tır şoförü olsun oyun oynamak istiyor sadece. İllaki mühendis mi olacak yapay zeka mı yapacak? Veya bir şeyler mi üretmesi gerekiyor. Millet zor geçiniyor tabii ki en uygun olanı almalı. Bu durum kişiye özel bir şey ama üstelememek de gerekiyor. Bende Blender da çizim yapıyorum. Ama herkes PC üzerinden yapay zeka veya yazılım işi yapmıyor. Kartın bakımları düzgün yapıldığında yıllarca kullanılabilir.
Evet ama adamın öğretmen veya tır şoförü olduğunu bilmeden öneri yapıyoruz, bence sorun burada. Ben kendime kesin haklıyım demiyorum bu arada, mesela dediğin gibi adam 10 saat çalışıp eve gelip 1-2 saat oyun oynamak istiyorsa ozaman ben bu adama NVIDIA önermem, çünkü bu sefer gereksiz teknolojiye para ödemiş olacak, benim demek istediğimi anladın sen sorun, herkese 9070XT önermeleri, sen üstüne alınma ben bu forumda büyük bir kitlenin bunun yaptığını gördüğüm için bunu yazıyorum. Bende adamı kartı ne amaçla kullancağını sormadan öneri yaptığım oluyor kendimide eleştiriyorum.