tamer türk

Uzman
Bu sistemle açılış sürem, tuşa bastığım andan itibaren 18-19 saniye, görev yöneticisinde 11.8-11.9 saniye BIOS süresi veriyor, Fast boot indirmeden önce BIOS süresi 13.9 ve 20 21 saniye civarı açılıyordu,
Forumda BIOS süresi 5 6 saniyeleri gördükçe merak ediyorum benim işlemcimden kaynaklı mı nispeten uzun açılma söz konusu oluyor?

O anakartin M.2 slotu 3.0 x4 hizinda calistigi icin biraz hiz kaybi yasamaniz normal. 3.0 x4 icin maksimum veri aktarma hizinin teoride 3500 MB/s falan olmasi gerek. Renegade bundan daha fazla hiz verebiliyor normalde ancak dedigim gibi, slot hizina takiliyor. Islemci degil, anakart kaynakli bir limit yasiyorsunuz denebilir kisacasi.

O anakartin M.2 slotu 3.0 x4 hizinda calistigi icin biraz hiz kaybi yasamaniz normal. 3.0 x4 icin maksimum veri aktarma hizinin teoride 3500 MB/s falan olmasi gerek. Renegade bundan daha fazla hiz verebiliyor normalde ancak dedigim gibi, slot hizina takiliyor.
Anladim, yani daha hızlısı biraz zor gibi, BIOS ayarlari da yerindeydi çünkü benim

Fast boot açmak dışında CSM de kapatabilirsin. Ne kadar etki eder bilmiyorum.

Fast boot açmak dışında CSM de kapatabilirsin. Ne kadar etki eder bilmiyorum.
Csm kapali büyük ihtimal bende, bios da gördüğüm csm ya da uefi seçeneğinde uefi seçili