3035

Yetkin
Sistemim aşağıda yazılıdır.

RTX 2060.
Ryzen 5 5500.
MSI a520m.
Deepcool kasa ve 700W PSU.
MSI 500GB SPATIUM M2 SSD.
Twinmos 2x8 16 GB 3200 MHz ram.

Arkadaşlar sağolsun 2 farklı ekran kartı ile denendi. Thermaltake 650W PSU ile denendi. Farklı bir M2 SSD ile denendi sorun çözülmedi. 1 gram bir şey değişmedi. İşlemci scaklığından şüphelendim. Kule tipi ile denendi normal gram etkisi yok. Tüm bileşenlerin sıcaklıkları normal.

Şimdi her oyunda oluyor hikayeli ve ekran kartının çok kullanıldığı oyunlarda öyle insanı çok bezdirmiyor ancak işlemci odaklı oyunlarda insanı hayattan soğutuyor. FPS ve Frametime yüksek ekran kartı ve işlemci de normal voltaj kullanıyor. Ancak mesela örnek vermem gerekirse 100 civarı FPS alıyorum Warzone'da ama 15-20 FPS gibi @5008

Bu yüzden işlemciden şüphe ediyorum.
İşlemciyi güç yönetiminden 99-99 ayarlamayı denediğimde oyunlar çok aşırı yavaşlıyor hatta 10 FPS alıyorum. Hiçbir şey yüklenmiyor.

Son düzenleme:
Windows üzerinden hiçbir ayarlama yapma işlemcin için. Ryzen Master falan yüklüyse sil. Güç denetimi ayarlarını varsayılana, güç planını da dengeliye alman iyi olur. Ayrıca hızlı başlatmayı ve uyku modunu kapatmanı öneririm. Uyku modu özellikle uyuyup uyandıktan sonra sıkıntı yapabiliyor. Onun haricinde Mem Reduct, Razer Cortex veya Driver Updater tarzı uygulamalar varsa onlardan kurtul. Windows üzerinden yapılacak ayarlamalardan sadece bunu öneririm, sendeki sonuca göre 29 veya 2A'dan birisini seçip kullanman iyi olur:

BIOS üzerindense yine Fast Boot'u kapatmanı ve eğer bulabilirsen Global C-State Control ayarını Disabled yapmanı öneririm. Ek olarak Performance Bias ayarını da None yapabilirsin. CPB aktif olarak kalsın, PBO aktifse onu kapatabilirsin.

5500'ün normal şartlarda hiç ısınmaması gerek aslında. 5600G bende yaz ayında stok soğutucuyla 75 derece üstüne çıktığını görmemiştim. İşlemci sıcaklığın nasıl?

Bellekler ilgili bir sıkıntın olduğunu pek zannetmiyorum ancak yine de bir bakayım. Şu programdan ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Son düzenleyen: Moderatör: