Merhaba, aşağıda belirttiğim özelliklere sahip bir sistemim var. Oyunlarda sürekli stutter sorunu yaşıyorum. Oyun sürekli takılıyor. Bazı oyunlarda aşırı fazla olurken bazılarında nadiren oluyor. Aşırı fazla stutter yaşadığım oyunlar CoD: Ghosts, Hellblade ve dahası... Cyberpunk ve Witcher 3'te denedim, FPS düşmesi olmadı. Ne yaptıysam çözemedim. Gerçekten bazı oyunlarda o kadar rahatsız edici düzeyde takılmalar oluyor ki anlatamam. Örneğin Hellblade deneyeyim dedim, 3-5 saniyede bir takılma oluyor. CoD: Ghosts daha beter durumda takılıyor. Bazı AC oyunları da feci halde takılıyor.
Ne yapsam çözemedim anlayacağınız. Yardıma ihtiyacım var. AMD'nin Shader sorunu olduğunu düşünüyorum, yükleyemiyor ve sürekli takılıyor.
Sistem özelliklerim:
Ne yapsam çözemedim anlayacağınız. Yardıma ihtiyacım var. AMD'nin Shader sorunu olduğunu düşünüyorum, yükleyemiyor ve sürekli takılıyor.
- BIOS'um güncel (F3C)
- Ekran kartı sürücüm güncel (23.12.1)
- Diğer sürücülerim de güncel durumda.
- Oynadığım tüm oyunlar orijinal, korsan yazılım da kullanmıyorum.
- Normalde Windows 11 kullanıyorum, format atıp Windows 10'da da denedim ama değişen bir şey olmadı.
- Ekran kartı sürücüsündendir diye farklı ve eski sürücülerle de denedim ama nafile, sonuç aynı. (Minimal Install ve Driver Only olarak da denedim)
- XMP açık, RAM'ler 3200 MHz.
- SAM açık (kapalı halde de denedim)
Sistem özelliklerim:
- GPU: Gigabye Eagle RX 6600 8 GB
- CPU: AMD R5 5500
- MB: Gigabyte B450M K
- RAM: Goodram 2x8 3200 MHz CL16
- SSD: Gigabyte 2500E 500 GB
- PSU: NZXT C550
- Monitör: ViewSonic VA2419-SH 1080p 60Hz