wenJa97

Uzman
Arkadaşlar, kardeşime işlemci olarak AMD Ryzen 5 5500 ve ASRock A520M HVS anakart aldım. Ekran kartı olarak benim eski ekran kartımı kullandım, 750 Ti. 16 GB RAM kullandık. Toplamda 5.300 TL para harcadık (RAM ile birlikte). 5600'e para vermek istemedim ilk etapta, belki indirime girince sonradan alabiliriz diye. Sizce bu sistem günümüz oyunları için yeterli olur mu? Daha sonra ekran kartı yükseltme yapabiliriz.

En yeni AAA oyunlar için elbette ki yetersiz, fakat 3-4 sene önce çıkmış oyunları Low grafikte oynamak için tâbi ki yeterli.

Yani, ihtiyaca göre değişen bir cevabı var sorunun, bana kalırsa 750 Ti emekliye ayrılmalı arıtk.

Hayır. Ekran kartını yükseltmen gerek.

Yükselteceğim zaten bu şekilde biraz zaman geçirsin diye düşündüm.

Günümüz oyunları için hayır, yeterli değil. Ekran kartı çok zayıf. İşlemcin oyunlar için yeterli ancak o ekran kartıyla günümüz oyunlarını oynayamaz.

Yükselteceğim zaten ekran kartını.

En yeni AAA oyunlar için elbette ki yetersiz, fakat 3-4 sene önce çıkmış oyunları Low grafikte oynamak için tâbi ki yeterli.

Yani, ihtiyaca göre değişen bir cevabı var sorunun, bana kalırsa 750 Ti emekliye ayrılmalı arıtk.

Şu an Valorant, Rise Online, CS2 tarzı oyunlar oynuyor. Bu oyunlar için yeterli mi peki?

Şu an Valorant, Rise Online, CS2 tarzı oyunlar oynuyor. Bu oyunlar için yeterli mi peki?
CS2 icin acikcasi pek degil. 16:9 oynuyorsa 720p ustunde cozunurluklerde dusuk ayarlarda bile pek rekabetci bir deneyim sunamayacaktir 750 Ti. Valorant ve Rise Online'da sorun yapmaz diye dusunuyorum.

Yükselteceğim zaten bu şekilde biraz zaman geçirsin diye düşündüm.

Yükselteceğim zaten ekran kartını.

CS2 kardeşiniz 16:9 hastası gold nova ise sıkıntıya sokabilir, 800x600 ve 1024x768'de gayet oynanabilir gecikmesi düşük FPS veriyor.
Valorant zaten grafik gücü isteyen bir oyun değil.
Rise Online bilemiyorum.