Ryzen 5 5500'den Ryzen 7 5700X'e geçilir mi?

5500 ile 5700X arasında çok az fark var.

Sadece online oyunlarda gözle görülür bir fark var. Kalanlar neredeyse aynı.

5500'ü satıp 5600 veya 5600X'e geçip azıcık overclock yapsan işini görecektir diğer işlemcilere para harcamak mantıksız gibi.

Bende 5600 var ama 12400F daha mantıklıydı aldığıma pişman oldum, ekran kartı dışındaki bütün parçaları satıp DD5 AM5 veya DDR4 12400F sisteme geçebilirsin.

Yani 5700X almak her bakımdan mantıksız mı?

Acikcasi bu durumda oynadiginiz oyuna bagli. Oynadiginiz oyun ne 3D onbellegi seviyor, ne de iyi coklu cekirdek dagilimina sahipse, acikcasi 5700X almak yerine farkli cozum yollarina basvurmalisiniz.

Ben olsam cok 8C/16T ihtiyacim yoksa 5700X'e gecmezdim. 5500'un en buyuk handikapi, APU kirmasi oldugundan dusuk onbellek boyutu ancak oynadiginiz oyun onbellek sevmiyorsa zaten 5700X almanizin pek bir anlami yok o acidan.

Hocam 5600'ü almana bile gerek yok. Ryzen 5 5500'e OC yap o da işini görür. Tabii şunu ekleyeyim termal piyangosu yapacaksın biraz. @AceTeq hocam bu işler hakkında bilgili.

Overclocklu olarak kullanıyorum şu an zaten. Onun konusunu açmıştım. Ancak yetmiyor.
Sadece işlemci ağırlıklı oyunlarda drop almadan veya düşük FPS almadan oynamak istiyorum. Bir tanıdığım sıfır olarak 5500'e satıyor. O yüzden değerlendirsem mi bilemedim.

Overclocklu olarak kullanıyorum şu an zaten. Onun konusunu açmıştım. Ancak yetmiyor.
Sadece işlemci ağırlıklı oyunlarda drop almadan veya düşük FPS almadan oynamak istiyorum. Bir tanıdığım sıfır olarak 5500'e satıyor. O yüzden değerlendirsem mi bilemedim.

Hocam ne tarz oyunlar oynuyorsunuz? Ayrıca FPS'i sabitliyor musunuz?

Hocam ne tarz oyunlar oynuyorsunuz? Ayrıca FPS'i sabitliyor musunuz?

Online FPS oyunları oynarım çoğu zaman. BF5, BF1, The Finals, Apex... Bunlardan farklı olarak Assassin's Creed serisi de var. O oyunlar da işlemciye yükleniyor. FPS kısıtlaması kullanmıyorum. Öte yandan Full HD 144Hz monitör kullandığım için genel olarak bir darboğaz söz konusu.

Online FPS oyunları oynarım çoğu zaman. BF5, BF1, The Finals, Apex... Bunlardan farklı olarak Assassin's Creed serisi de var. O oyunlar da işlemciye yükleniyor. FPS kısıtlaması kullanmıyorum. Öte yandan Full HD 144Hz monitör kullandığım için genel olarak bir darboğaz söz konusu.
Hocam 5600 almanızı tavsiye ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt