Ryzen 5 5600 için ekran kartı önerisi

Bütçe
~10250TL
Selam dostlar kuzenim geçen hafta bilgisayar toplamaya karar verdi. 2.el ve sıfır olarak parçaları aldı şu an tek eksiği ekran kartı fakat çok arada kaldı ne yapacağını bilmiyor bende burada konu açıp sizden fikir almak istiyorum.

Öncelikle sisteminde.
-ASRock B450M-HDV r4.0 anakart.
- G.Skill 16 GB RAM.
-Ryzen 5 5600 işlemci
Ve diğer kasa PSU SSD vs. var.

Kendisi AMD almak istiyor fakat WattMan yemekten korkuyor. Ben NVIDIA al diyorum "Nvidialarda VRAM yetersiz oynadığım oyunlar 10GB'dan fazla VRAM tüketiyor" diyor ki haklı, Arc B580'e bakıyoruz ama onun da DirectX sıkıntısı var. Sizce ne almalı?

İkinci el temiz 6800XT alabilir. WatMan
eskide kaldı artık şahsen ben hiç yemedim bir önceki kartım RX 460'dı onda da 2 kere falan yedim kalıcı bir sorun değildi. Sıfır olarak B580 alınabilir kart yeni ve hala yazılımsal iyileştirme alacaktır.

Piyasada 1080P'de 10 GB'dan fazla VRAM tüketen oyun sayısı bir elin parmağını geçmez. Onların büyük bölümü zaten optimizasyon sıkıntılı ve 1-2 aşırı VRAM tüketen ayarı kapatınca VRAM tüketimleri gözle görülür derecede azalıyor.

Bunun dışında eğer sıfır alınacaksa o bütçede güncel tek seçenek bence B580. Evet driver sıkıntıları var evet düşük segment işlemcilerde şu an performans sıkıntısı yaşıyor ama hem performans olarak en kötü 4060'a denk olup hem de yeterli VRAM'ı sağlayan "güncel" tek seçenek o. Aynı fiyata alınacak diğer iki seçeneğin üretiminin durmasını ve artık eskimelerini göz önüne alınca durum bu.

İkinci el olarak ise temiz bir RX 6800XT veya üst segment bir 6700XT alınabilir. 6000 serisinde yazılımsal hatalar çok az. 7000 serisinde ise yok.

sıfır olarak düşünüyorum ve kendi düşüncelerimi yazıyorum eğer uygun bulabilirsen rtx 4060 , amd rx 7600 . intel ekran kartı uygun olabilir ama yazılımsal sorunlarının olduğunu test videolarında gördüm ne zaman stabil olur bilemem o yüzden bunu tavsiye etmiyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler. Örnek olarak benimle beraber CS de girecek ve CS2 Vulkan'da neredeyse 2 kat fazla FPS veriyor :D bu konuyu direkt kendisine ileteceğim umuyorum kafasında kesin bir fikir oluşur.

Geri
Yukarı Alt