yiitbeys

Uzman
Merhaba, bu sorunu 2 aya yakındır yaşıyorum. İlk başta yaklaşık 2 yıllık M.2 SSD'mden sorunlandığını düşündüm. Sağlığı iyice düşmüştü. Ben de onu söküp başka bir harici SSD'ye Windows 11 kurdum ve hala sorunu alıyorum. Tüm driverları güncelledim, sildim yükledim ama sorun devam ediyor. Yük altında olmasına bile gerek olmadan PC bu tarz hatalar veriyor. Ne yapmam lazım, bilen var mıdır acaba?

1768747640098.webp

1768747667710.webp

1768747691128.webp

• Anakart: Aorus B550M Elite.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşletim sistemi: Windows 11.

minidump dosyalarına baktım ilk hata
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL win 10 kaynaklı bir hataymış ben win 11 kullanıyorum nasıl oluyor bilmiyorum
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION Windows Alt Sistemi sistem işlemi beklenmedik şekilde 0xc0000005 durumuyla sonlandırıldı.
CACHE_MANAGER bunu bilmiyorum
DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER

XMP kapatıp deneyebilir misiniz bir de memtest86 testi yapın lütfen.
hocam memtest yapamıyorum bu hatayı veriyor usbye yazmıyor 3 farklı usb de de aynı hata var

1768750043590.webp

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL SSD kaynaklı veya Windows kaynaklı olabiliyor. Bir keresinde mavi ekran çıkınca refleks olarak güç tuşuna basıp laptopu kapatmıştım. O zamandır laptopu her açtığımda 20dk içinde bu hatayı alıyordum. Bazıları bu hatanın Windows kaynaklı veya SSD kaynaklı olduğunu söylüyor. Bende hem SSD sorunu da olduğu için bir zaman sonra laptopu bile sıfırlayamaz hale geldim. Format atarken bile bu uyarı gelip işlemimi durduruyordu.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL SSD kaynaklı veya Windows kaynaklı olabiliyor. Bir keresinde mavi ekran çıkınca refleks olarak güç tuşuna basıp laptopu kapatmıştım. O zamandır laptopu her açtığımda 20dk içinde bu hatayı alıyordum. Bazıları bu hatanın Windows kaynaklı veya SSD kaynaklı olduğunu söylüyor. Bende hem SSD sorunu da olduğu için bir zaman sonra laptopu bile sıfırlayamaz hale geldim. Format atarken bile bu uyarı gelip işlemimi durduruyordu.

Sorun her şeyde gibi duruyor :) SSD'leri ver RAM'leri değişmem gerek herhalde.