yiitbeys

Uzman
Merhaba, bu sorunu 2 aya yakındır yaşıyorum. İlk başta yaklaşık 2 yıllık M.2 SSD'mden sorunlandığını düşündüm. Sağlığı iyice düşmüştü. Ben de onu söküp başka bir harici SSD'ye Windows 11 kurdum ve hala sorunu alıyorum. Tüm driverları güncelledim, sildim yükledim ama sorun devam ediyor. Yük altında olmasına bile gerek olmadan PC bu tarz hatalar veriyor. Ne yapmam lazım, bilen var mıdır acaba?

1768747640098.webp

1768747667710.webp

1768747691128.webp

• Anakart: Aorus B550M Elite.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: RX 7800 XT.
  • İşletim sistemi: Windows 11.

RAM veya SSD stabil değilse; USB, disk işlemlerinde hata çıkarabilir.
1 saatlik memtest86 yaptım bir sorun çıkmadı

Windows bellek tanılama aracı ile yapmayı deneyin.
ramlerde sorun yok sanırım 1 saatlik test yaptım

Arkadaşlar şimdi sorun düzeldi gibi 4-5 saattir mavi ekran almıyorum ama anlık drop giriyor PC'ye oyunlarda 01 FPS de 2-3 saniye kadar kalıp donuyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, mavi ekran ve drop sorununu çözdüm; benim gibi bu sorunu yaşayanlar için çözümü paylaşmak istedim.

İlk önce minidump dosyasından yola çıktım ve hatanın bir depolama ya da RAM'den kaynaklandığını düşündüm. Oyun oynarken Görev Yöneticisi'ni açtım ve her drop yediğimde bilgisayarımda bulunan eski bir HDD'nin kullanımı %100 oluyordu. Sorunun bundan kaynaklanabileceğini düşündüm ve bu HDD'yi değiştirdim. Temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım, BIOS ayarlarını varsayılan hale getirdim ve sorunum çözüldü.

Arkadaşlar sorun ne yazikki çözülmedi hala devam ediyor.