obsessed

Çalışkan
Merhaba,

Bilgisayar özelliklerim şu şekilde:

• işlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600X.
  • ekran kartı (GPU): AMD Radeon RX 7600 XT.
  • RAM: 32 GB (16x2)
  • işletim sistemi: Windows 11 X Lite 23H2 (Custom sürüm)

Şu anda Valorant'ta ortalama 250 FPS alıyorum.

Valorant ve benzeri rekabetçi oyunlarda FPS çok önemli olduğu için şunu merak ediyorum:
👉 Farklı bir işletim sistemine (örneğin normal Windows 10/11, Windows LTSC ya da başka optimize edilmiş sürümler) geçmek FPS açısından bana daha iyi performans sağlar mı?
👉 Yoksa şu an kullandığım Windows 11 X Lite zaten en iyi seçenek mi?

Her türlü tavsiye veya gerçek deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi sürümlere geç. İllaki FPS arttırmak istiyorsan overclock yap değişik custom OSlar ile uğraşma. PBO ve RAM OC'den fazla FPS kazandıracak hiçbir şey yok.

Konuyu okuduğumda Valorant’ın Linux gibi platformlara çıktığını zannettim. Tavsiyem, en güncel sürüm olan Windows 11 Home/Pro kullanmanızdır. Resmi olmayan Windows sürümleri kapalı kaynak felsefesinden dolayı, yalnızca gereksiz hizmetleri kapatmak veya bazı servisleri devre dışı bırakmak gibi sınırlı imkanlar sunar. Windows 11 Home sürümünü kurup birkaç hizmeti kapatarak benzer performans değerleri elde edebilirsiniz. Üstelik bu sayede donanım sürücüleri ve güvenlik güncellemelerini de resmi ve desteklenen yoldan almaya devam edersiniz.

Farklı bir işletim sistemi deneyerek 250 FPS değerini belki 255-260’a çıkarabilirsiniz, ancak benim şahsi fikrim, hem optimizasyon hem de güncel destek açısından resmi sürümü kullanmanız yönünde. İşletim sistemini kurcalamak yerine AMD driver, OC ve Frekans değerlerini değiştirmeyi deneyin.

Kısıtlanmış sürümlere ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum bu sistemde. Windows 11 Home veya Pro kullanabilirsin.

Şu an resmi siteden Windows 11 Pro indirdim onu kuracağım. Teşekkürler yorumun için.

Resmi sürümlere geç. İllaki FPS arttırmak istiyorsan overclock yap değişik Custom OS'lar ile uğraşma. PBO ve RAM OC'den fazla FPS kazandıracak hiçbir şey yok.

RAM OC'yi nasıl yaparım dediğin ayar XMP ise açık PBO'nun açık olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.

Konuyu okuduğumda Valorant'ın Linux gibi platformlara çıktığını zannettim. Tavsiyem, en güncel sürüm olan Windows 11 Home/Pro kullanmanızdır. Resmi olmayan Windows sürümleri kapalı kaynak felsefesinden dolayı, yalnızca gereksiz hizmetleri kapatmak veya bazı servisleri devre dışı bırakmak gibi sınırlı imkanlar sunar. Windows 11 Home sürümünü kurup birkaç hizmeti kapatarak benzer performans değerleri elde edebilirsiniz. Üstelik bu sayede donanım sürücüleri ve güvenlik güncellemelerini de resmi ve desteklenen yoldan almaya devam edersiniz.

Farklı bir işletim sistemi deneyerek 250 FPS değerini belki 255-260'a çıkarabilirsiniz, ancak benim şahsi fikrim, hem optimizasyon hem de güncel destek açısından resmi sürümü kullanmanız yönünde. İşletim sistemini kurcalamak yerine AMD driver, OC ve frekans değerlerini değiştirmeyi deneyin.

Frekans ayarlarını bilmeden değiştirmek istemiyorum YouTube'da de işlemci ve CPU ma göre uygun video göremedim.

Şu an resmi siteden Windows 11 Pro indirdim onu kuracağım. Teşekkürler yorumun için.

RAM OC'yi nasıl yaparım dediğin ayar XMP ise açık PBO'nun açık olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim.

Frekans ayarlarını bilmeden değiştirmek istemiyorum YouTube'da de işlemci ve CPU ma göre uygun video göremedim.

XMP'yi kastetmiyorum. Manuel ayar yapmaktan bahsediyorum. Şunlara bakabilirsin.

Test etmek için de bunu kullanabilirsin.

PBO varsayılan olarak kapalıdır. Onun için de şuraya bakabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör: