eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekleyin ardından tekrar takın. Ya da takmadan çalıştırmayı deneyin. Kaça aldınız bu arada?

Açmaya çalıştığınızda nasıl bir tepki veriyor? Ya da tepki veriyor mu?

Eğer hiç tepki vermiyorsa PSU olabilir. Açılıyor ama görüntü vermiyorsa anakart üstünde hangi ışık yanıyor ona bir bakın derim.

Önce video kaydı alıp İtopya'ya ilet açılmadığı onlarda bilsin ondan sonra çözümlere bakalım. Ayrıca evde farklı priz varsa oraya takıp dene 3'lü priz filan mümkünse kullanma ya da akım korumalı olsun ve PSU güç düğmesi açık mı?

BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekleyin ardından tekrar takın. Ya da takmadan çalıştırmayı deneyin. Kaça aldınız bu arada?

BIOS pilini göremiyorum dışarıdan, 1 TB SSD eklettirdim 25'e geldi.

Açmaya çalıştığınızda nasıl bir tepki veriyor? Ya da tepki veriyor mu?

Eğer hiç tepki vermiyorsa PSU olabilir. Açılıyor ama görüntü vermiyorsa anakart üstünde hangi ışık yanıyor ona bir bakın derim.

Abi kasayı ilk prize taktığımızda önce geldi 1-2 saniye geldi gitti. O saatten beri daha da yok, kasa tepki vermiyor hiçbir şekilde. Ne bir ışık var ne bir hareket sadece tuşa basıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    451,6 KB · Görüntüleme: 71