eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

RAM arızalı bozuk uyumsuz olsa kasa çalışır fanlar LED'ler yanar ama görüntü gelmez ben hiç şahit olmadım RAM'den güç gelmeyen PC'ye.

Siyah kalın kabloları tam oturmuş mu diye kontrol eder misin? En sol üstte de bir kablo var ona bak.

Güç kaynağının 24 pin bağlantısını söküp çentiği kendine doğru çevir. görselde işaretlediğim 3-4 pinlere ataş olur, ucu acık kücük kablo olur, temas ettirip güç kaynagının gücünü aç. güç kaynagının fanı dönüyorsa anakart üzerindeki bir bileşenden dolayı çalısmıyordur.

RAM arızalı bozuk uyumsuz olsa kasa çalışır fanlar LED'ler yanar ama görüntü gelmez ben hiç şahit olmadım RAM'den güç gelmeyen PC'ye.
Akrabam teslim alıp getirdi farklı şehir.

Hocam hangi tarafta RAM'lerin olduğu kısımda mı?

Hocam ek olarak kasa hiç açılmıyor ne bir tepki ne bir hareket 0 hepten sadece boş boş tuşa basıyorum.

İşaretlediğim yerde.

Siyah kalın kabloları tam oturmuş mu diye kontrol eder misin? En sol üstte de bir kablo var ona bak.

CPU güç bağlantısını bağlamasan bile PC start alır fanlar döner sadece ekran gelmez sistem hiç start almıyormus.

Geçenlerde DDR4 sistem toplayan bilgisayarcı birisine 10400F işlemci sattım anakart start almıyordu üzerinde Turbox RAM vardı evden Corsair RAM getirdim ve sistem çalıştı RAM'lerden dolayı yapabiliyor böyle şeyler :)

Hocam en iyisi anakartın üzeri görünecek şekilde bir fotoğraf yükler misin bir bakalım.

Dosya Ekleri

• 9818912358450333.webp
    9818912358450333.webp
    20 KB · Görüntüleme: 51
  • 1000.webp
    1000.webp
    978,5 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağının 24 pin bağlantısını söküp çentiği kendine doğru çevir. Görselde işaretlediğim 3-4 pinlere ataş olur, ucu acık kücük kablo olur, temas ettirip güç kaynagının gücünü aç. Güç kaynagının fanı dönüyorsa anakart üzerindeki bir bileşenden dolayı çalısmıyordur.

İşaretlediğim yerde.

CPU güç bağlantısını bağlamasan bile PC start alır fanlar döner sadece ekran gelmez sistem hiç start almıyormus.

Geçenlerde DDR4 sistem toplayan bilgisayarcı birisine 10400F işlemci sattım anakart start almıyordu üzerinde Turbox RAM vardı evden Corsair RAM getirdim ve sistem çalıştı RAM'lerden dolayı yapabiliyor böyle şeyler :)

Hocam en iyisi anakartın üzeri görünecek şekilde bir fotoğraf yükler misin bir bakalım.

Yeque çoklu pin olan çok sağlam anakarta zarar veririm diye korkuyorum.

Power Switch yanlış takılmış gibi görünüyor.

Bu alanı düz bir şekilde yakından net çeker misin?

Yansımadan da olabilir.

Kabloyu çıkarttıysan çentiği kendine doğru çevir sağ tarafından 3 ve 4 pinleri kısa devre yaptırman lazım. Ataş gibi bir şey olur, metal kablo olur, ucu acık şekilde buralara sok ve güç kaynağının düğmesini aç. Eğer güç kaynagının fanları dönüyorsa sorun güç kaynagında değildir.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    297,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 9818912358450333.webp
    9818912358450333.webp
    20 KB · Görüntüleme: 57