eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Anakartın çalışma mantıgı kısa devre üzerine zaten. Hayır zarar vermez. Sen kasanda Power tusuna bastıgında da zaten kısa devre yaptırıp çalıştırıyorsun aslında.

Hocam tebrik ederim. Çentiği kendine çevir, sağdan 3. ve 4. pinlere ataş tarzı bir şey sok ve güç kaynagının düğmesini aç, fanları dönüyor mu bir bak.

Ortada duran çentik değil mi kalın olan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çentik dediğim anakartın 24 pin soketine kilitlenmesini sağlıyan evet ortasındaki plastik parça.

Ataçın temas etmesi yeterli mi içine girmesi için zorlayayim mi?

Hayır hocam benim dediğim kısa devreyi Power Switch kısmına yapacaksınız ama ilk önce PSU test edin, ardından o kısma geçeriz anlatırız detaylıca.

24 pin bağlantısını yerinden çıkardım 3 ve 4'e ataş değdireceğim.

Zorlamana gerek yok zaten içerisine girer içindeki metal pin yuvalarına değmesi lazım. U şeklinde yap 2 sinede temaz etsin.

24 pin bağlantısını yerinden çıkardım 3 ve 4E ataş değdireceğim.

Değdirip çekme içinde kalsın sonra güç kaynağının güç düğmesini aç.

Hocam bu arada CPU ve ekran kartı güç bağlantılarını sökersen daha saglıklı olur.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    278,1 KB · Görüntüleme: 48

Yanlış, sağ taraftan 3. ve 4.

Zorlamana gerek yok zaten içerisine girer içindeki metal pin yuvalarına değmesi lazım u şeklinde yap 2 sinede temaz etsin.

Değdirip çekme içinde kalsın sonra güç kaynağının güç düğmesini aç.

Hocam bu arada CPU ve ekran kartı güç bağlantılarını sökersen daha saglıklı olur.

CPU güç baglantısı anakartın en sol üstündeki bağlantı. Ekran kartının biliyosundur zaten.