eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    146,1 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam çalışıyor şimdi 24 pin güç bağlantısını yerine geri tak ve RAM'lerin birisini çıkartıp tek modül olarak dener misin? Olmazsa Power Switche manuel olarak kısa devre yaptırtıp deneriz.

Üst konsalda elektrik yok. Mouse taktım ona da elektrik gelmedi.

Monitöre görüntü gelmiyor şu an normal mi?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    138,8 KB · Görüntüleme: 58
Üst konsalda elektrik yok mouse taktım ona da elektrik gelmedi.

Monitöre görüntü gelmiyor şu an normal mi?

Şu anda sistem çalışmıyor. Güç kaynagın çalışıp çalışmadıgını test ettik sadece. Sen dediklerimi yap o çıkarttığın 24 pin bağlantısını geri yerine tak güç düğmesini kapattıktan sonra tabii.

Ardından RAM'lerin 1 tanesini çıkartıp yan çentiklerini açıp çıkartacaksın, tek modül olarak bir çalıştırmayı deniyelim.

Şu anda sistem çalışmıyor. Güç kaynagın çalışıp çalışmadıgını test ettik sadece. Sen dediklerimi yap o çıkarttığın 24 pin bağlantısını geri yerine tak güç düğmesini kapattıktan sonra tabii.

Ardından RAM'lerin 1 tanesini çıkartıp yan çentiklerini açıp çıkartacaksın, tek modül olarak bir çalıştırmayı deniyelim.

Power tuşu yanıt vermiyor, gene açılmadı Power tuşuna basınca.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    473,6 KB · Görüntüleme: 52
Şimdi şöyle yapıyoruz bu işaretlediğim yerdeki en sağ üstteki kabloyu çıkart.

Anakartın üzerinde panel yazısının bir altındaki kabloyu.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    297,4 KB · Görüntüleme: 47