eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Bir fotoğraf atar mısın hocam? Emin olalım. Powerin güç tuşunu aç ve kabloyu çıkarttığın yerdeki 2 pine kısa devre yaptır; tornavida ucu olur, herhangi bir metalle yarım saniye-1 saniye değdirmen yeterli, bak bakayım açılıyor mu?

Anakartın 24 pin güç kablosunun da yerine iyice oturduğundan emin ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir fotoğraf atar mısın hocam? Emin olalım. Powerin güç tuşunu aç ve kabloyu çıkarttığın yerdeki 2 pine kısa devre yaptır; tornavida ucu olur, herhangi bir metalle yarım saniye-1 saniye değdirmen yeterli, bak bakayım açılıyor mu?

Hangi kabloya değdirmem gerekiyor, 24 pin mi alttaki mi?

Hangi kabloya değdirmem gerekiyor, 24 pin mi alttaki mi?

24 pin kablosunun iyice takılı olduğunu kontrol et, alttan Power SW kablosunu cıkarttın ya, cıkarttıgın yerde 2 adet pin ortaya çıktı, portun en sağ üstünde 2 adet pine power tusu acıkken kısa devre yaptır, bak bakalım sistem çalışıyor mu?

Kısa devre yaptırıp güç kaynağı tuşunu açtığım gibi çalışıyor.

24 pin kablosunun iyice takılı olduğunu kontrol et, alttan Power SW kablosunu cıkarttın ya, cıkarttıgın yerde 2 adet pin ortaya çıktı, portun en sağ üstünde 2 adet pine power tusu acıkken kısa devre yaptır, bak bakalım sistem çalışıyor mu?
Power SW alttaki küçük olan değil mi?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    268,1 KB · Görüntüleme: 50
Bu işaretlediğim kabloyu çıkartacaksın, güç kaynagını açacaksın, çıkarttığın kablonun altından çıkan 2 adet pine yarım saniye kısa devre yaptıracaksın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    397,6 KB · Görüntüleme: 42