eren999

Gelişen
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kasa

Bunu başarmak neredeyse imkansız hocam. Tarihe karışmış bir olay.

PSU testi önerilmiş zaten, PSU test edilmeli. PSU çalışıyorsa anakart ile kasa ön panel bağlantısı ve usb bağlantısı kesilerek Power Switch kısa devre ile bilgisayarı çalıştırmayı denemeli.

Anakartın çalışma mantıgı kısa devre üzerine zaten. Hayır zarar vermez. Sen kasanda Power tusuna bastıgında da zaten kısa devre yaptırıp çalıştırıyorsun aslında.
Biraz doğru bilgi olsa da 2 kablonun birbirine değdirilmesi ile olan şase bütün sistemin veya şase yapılmaması gereken kısımların değmesi sonucu yapılan şase işlemi anakartı yakabilir.

Biraz doğru bilgi olsa da 2 kablonun birbirine değdirilmesi ile olan şase bütün sistemin veya şase yapılmaması gereken kısımların değmesi sonucu yapılan şase işlemi anakartı yakabilir.
Zaten Power Switch'e kısa devre yaptırmaktan bahsediyoruz hocam biraz daha dikkatli okuyunuz.

Bu arada bir bilgi eklemek isterim. Uzun yol değil ama oda değiştirdim kasamı taktım elektrik 1 kere geldi geri gitti daha çalışmadı farklı powersupply ile denedim çalışıyordu. Nedendir bilmem powersupply yanmıştı itopyaya götürüp servise verdim yenisini aldım.Aklıma yeni geldi farklı bir şey de olabilir.
Merhaba, İtopya'dan sıfır sistem aldım. Daha bu sabah teslim aldım. Alırken her kontrol yapıldı çalışıyor dendi eve geldim prize taktım kasa açıldı 1-2 saniye çalıştı ve ardından kapandı ve o saatten beri çalıştıramıyoruz.
Güç kaynağından sorun olduğunu düşünüyorum ama sadece düşünüyorum çok anlamıyorum PC'lerden. Bilen biri yardımcı olabilir mi?

AMD Ryzen 5 5600X
RX7600 Gigabyte gaming OC
Gigabyte A520M V2 anakart
MSI MAG Forge M100A D60 600W 80+ Auto RGB mATX Gaming Kas

Bu arada bir bilgi eklemek isterim. Uzun yol değil ama oda değiştirdim kasamı taktım elektrik 1 kere geldi geri gitti daha çalışmadı farklı Power Supply ile denedim çalışıyordu. Nedendir bilmem Power Supply yanmıştı İtopya'ya götürüp servise verdim yenisini aldım. Aklıma yeni geldi farklı bir şey de olabilir.

Hocam kullandığım uzatma priz var ona taktım gitti geldi hemen bir daha da açılmadı, geri gönderdim akıllı priz alacağım sıkıntı çıkmasın bir daha kasalar ucuz değil ve para sonuçta.