harwenyua

Uzman
Öncelikle herkese merhaba,

Sistemimi güncellemek amacıyla 2 gün önce
Ryzen 5 7500F,
MSI B650 Tomahawk,
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16 GB) 6000MHz CL30 AMD EXPO DDR5 RAM, ürünlerini satın aldım.

Sistemi montaj yaptıktan sonra ilk işim en güncel BIOS sürümünü Flashback ile güncellemek oldu. BIOS güncellemesi yapıp bilgisayarı açmaya çalıştığımda so CPU ve DRAM ışıkları yandı ve ekrana görüntü gelmedi. RAM'ler Anakart kullanım kılavuzunda belirtilen gibi 2 ve 4. Slotlara takılıydı. Sonrasında RAM'lerin yerini farklı kombinasyonlarla değiştirdikten sonra sadece 4. Slotta tek RAM olarak bilgisayarı açabildim.

BIOS ayarlarından EXPO vb. Ayarları denememe rağmen hiçbir şekilde Dual RAM takarak bilgisayarı çalıştıramadım. Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir keresinde RAM yükseltmesi yaptığımda yeni aldığım 2 RAM ilk takıldıklarında sistem görüntü vermemişti. Kasa üzerindeki bütün kabloları çıkarıp (istisnasız hepsini) o halde iken RAM'leri de tekrar çıkarıp takınca sistem görüntü vermişti.

Ben de bir keresinde RAM yükseltmesi yaptığımda yeni aldığım 2 RAM ilk takıldıklarında sistem görüntü vermemişti. Kasa üzerindeki bütün kabloları çıkarıp (istisnasız hepsini) o halde iken RAM'leri de tekrar çıkarıp takınca sistem görüntü vermişti.
Malesef bir umutla bir kez daha dediğinizi yaptım ancak sonuç alamadım. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sıkıntı nadir de olsa işlemci kaynaklı olabiliyormuş. Sanırım satın aldığım yere işlemci değişimi için başvuracağım.