Bütçe
5000
Arkadaşlar PowerColor 9070 XT Reaper ekran kartı ve 7500F işlemci için kasa ve PSU bakıyorum. Ekran kartı 2x8 pinli. Bütçe maksimum 5K. Ben 3 kasa arasında kaldım. Hangisini almalıyım yardımcı olabilir mi bilgili olanlar. Teşekkürler.

1. kasa:

2. kasa:

3. kasa:

1. ve 2. kasa arasında ne fark var anlamadım, sanırım PSU'ları ayni ama kasalar arasindaki farkı anlayamadım.
hocam 2. kasa daha iyi sizin seçtiklerinizde. En iyi hava akışı olan msı kasa şuan bende o kasayı kullanıyorum içine koyulan psu kalieti değil ama

2 modeli var mış PSU'nun tekrar kontrol edeceğim soket sayısını.

CX750 CP-9020279-EU bu model çıkıyormuş, 120 mm fanlı modeli, 2 ayrı kablo 3 soket görünüyor, ihtiyacı karşılıyor, sorun yok.

Öyle evet ama tek kablodan 2 soket yerine 2 ayrı kablodan 1 soket takmak 300W üzeri güç çeken bir kart için daha güvenli, ayrıca ileride 3 soketli veya daha yüksek güç çeken kartları da kullanabilir.
hocam simdi anladigim kadariyla bu attiginiz corsair kasa ve psu hem 8+8 ekran kartlari icin hem 16 isteyen hem de 8+8+8 isteyen kartlar için uygun dogru mu? ilk ikisi dogru sanirim ama bazi 9070 XT ler 8+8+8 oluyor eger uygunsa kampanya vs buldugumda onalri da alabilmek adina soruyorum.

Evet 8+8+8 kart kullanabileceksiniz bu çıkışa sahip PSU ile, 8+8 olan kartlara da 2 ayrı kablo ile güvenli güç verebileceksiniz.

Sadece 8+8+8 olmasına gerek yok 8+8 olup 400W'a yakın güç çeken kartları da kullanabilirsiniz.

Evet 8+8+8 kart kullanabileceksiniz bu çıkışa sahip PSU ile, 8+8 olan kartlara da 2 ayrı kablo ile güvenli güç verebileceksiniz.

Sadece 8+8+8 olmasına gerek yok 8+8 olup 400W'a yakın güç çeken kartları da kullanabilirsiniz.
hocam valla emeğine sağlik. beni cok buyuk dertten kurtardin. bir yerden sonra kasa ve psuya gore gpu seçme kafasina falan girecektim o kadar cikmaza girdim. bu kasa hem 400MM gpuya kadar destekliyor epey buyuk bir kasa, hem de psusu 8+8 8+8+8 her turlu girişi destekeldigi icin yakaladigim ilk kampanyali gpuyu alabilecegim direkt. Teşekkür ederim. sadece tek bir sorum olacak sanirim bu psu da ATX 3.0 fln yok (acikcasi ne ise yaradiklarini da bilmiyorum ama) onemli mi?

Hocam vallahi emeğine sağlik. Beni cok buyuk dertten kurtardin. Bir yerden sonra kasa ve PSU'ya gore GPU seçme kafasina falan girecektim o kadar cikmaza girdim. Bu kasa hem 400mm GPU'ya kadar destekliyor epey buyuk bir kasa, hem de PSU'su 8+8 8+8+8 her turlu girişi destekeldigi icin yakaladigim ilk kampanyali GPU'yu alabilecegim direkt. Teşekkür ederim. Sadece tek bir sorum olacak sanirim bu PSU da ATX 3.0 falan yok (açıkçası ne ise yaradiklarini da bilmiyorum ama) onemli mi?

PSU biraz eski bir model gibi görünüyor evet, burada bütçe bizi kısıtlıyor, düşük bütçede çift PCI-e kablolu PSU bulmak biraz zor.

Kısacası bu şekilde PSU bayağı uyguna geliyor, bütçeyi bit tık arttırabilirim derseniz daha güncel bir PSU bakabiliriz.

PSU biraz eski bir model gibi görünüyor evet, burada bütçe bizi kısıtlıyor, düşük bütçede çift PCI-e kablolu PSU bulmak biraz zor.

Kısacası bu şekilde PSU bayağı uyguna geliyor, bütçeyi bit tık arttırabilirim derseniz daha güncel bir PSU bakabiliriz.
acikcasi butce arttiramam ama, 4-5 sene beni goturucekse yeter. genelde bir sistemi 4-5 sene kullanip satip yeniliyorum. parça parça yukseltme huyum yoktur.

Şimdilik o kasa ve PSU'yu not edin, ben biraz daha bakayım daha F/P bir şey yakalarsam bilgi veririm.

@scevola

Tekrar göz gezdirdim, ortalama bir PSU ile kombin yaptığımızda teneke bir kasa seçmemiz gerekiyor, olmuyor yani, Corsair kalite ve fiyatı ile bayağı iyi duruyor şu an.

Son düzenleme:
Şimdilik o kasa ve PSU'yu not edin, ben biraz daha bakayım daha F/P bir şey yakalarsam bilgi veririm.

@scevola

Tekrar göz gezdirdim, ortalama bir PSU ile kombin yaptığımızda teneke bir kasa seçmemiz gerekiyor, olmuyor yani, Corsair kalite ve fiyatı ile bayağı iyi duruyor şu an.
atx muhabbeti o kadar onemli mi ya. 7500f ve 9070 XT kullanacağım. muhtemelen gigabyte 9070 XT gaming oc modeli. kurtarir mi o psu? ona gore sipariş edeceğim.

ATX muhabbeti o kadar onemli mi ya. 7500F ve 9070 XT kullanacağım. Muhtemelen Gigabyte 9070 XT gaming OC modeli. Kurtarir mi o PSU? Ona gore sipariş edeceğim.

Bir bilene danışalım.

@Andar Han Corsair kasa ile CX750 PSU geliyor, kasayla beraber 4.650 TL fiyatı var, CX750 ile ilgili tam karar veremedik fiyatı uygun ama PSU nasıldır?