Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Gigabyte B650M S2H (rev1.0) model anakart, Ryzen 5-7500F işlemci ve Corsair Vengeance 32 GB (16+16) 6000MHz CL36 bellek satın aldım. Ancak EXPO-XMP açınca mavi ekran alıyorum. Manuel olarak 6000'e çıkarınca sistem kendi kendine reset atmaya başlıyor. Şu an 5600'e düşürdüm ve bir sorun yok gibi görünüyor. Sizce bu sıkıntının sebebi nedir?
Öncellikle zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Belleklerin siparişini şimdi verdim. Diğer bellekleri pazartesi iade edeceğim. Sizin dediklerinize güvenerek Lexar bellekleri direkt EXPO açıp 6000 de çalıştırırım diye düşünüyorum. Bellekler elime ulaştığında yeniden güncelleme yapar haber ederim.
EXPO açtıktan sonra eş zamanlı olarak BIOS içerisinden şu ayarları da uygula stabilite için Hynix'te:
Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x uygula bu lokasyondan. @STEREO
Ek olarak UCLK DIV1 Mode= UCLK=MCLK yap, FCLK=2000 ayarla. Frekans zaten 6000 olacak EXPO açtığında. Bu dediklerimi harfiyen uygula, problem olursa tekrar bu konuya belirtirsin, sanmıyorum problem olacağını. Stabilite için dediğim gibi ayarlasan daha iyi olur.
Amazon yanlış Lexar göndermesin, bazen karıştığı oluyor. Çok fazla Lexar Thor var, sana gönderilen modelin 6000 CL32 2x16 olduğundan emin ol, Hynix olan ve senin şu anda satın aldığın kit bu. @STEREO
Bir denesin bakalım dediğim değerleri. Top sende @LH44 boot etmezse pinlerden yıldız tornavida işi sende, marangoza döneceksin bu işin kötü tarafı bu, marangozdan daha çok eline yıldız alacaksın, sırf o yüzden carbon aldın belli ki
Carbon'da tuş var yıldızla falan iş güç kalmıyor tabi, ben bunu akıl edemedım. ASUS denen cahil firma 1 tane tuş koyamıyor X870E-TUF PLUS karta bile @asus rog12 Yazıklar olsun bu firmaya, 1 tuşun maliyeti kaç kuruş.
ASUS ADAM ve ASUNEX vardı etiketleyemiyorum başka da ASUSçu yok gibi forumda.
Selamlar. Dediğiniz değerleri girdim.Diğer arkadaşın dediği gibi boot etmedi. BIOS sıfırladım pinlerden. Sadece EXPO ayarı açık . Şuan 6000 de sorunsuz kullanıyorum. Bu arada Gittim ChatGPT ye sordum. M-die olduğunu söyledi
Sürecin başından bu yana bana sağladığınız desteklerinizden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Konu açıp sormasam belkide balyozu vurup indirmiştim kasaya . Diğer yandan ramleri de almamış olacaktım ki sonradan alsam fiyatlar belli )
Selamlar. Dediğiniz değerleri girdim.Diğer arkadaşın dediği gibi boot etmedi. BIOS sıfırladım pinlerden. Sadece EXPO ayarı açık . Şuan 6000 de sorunsuz kullanıyorum. Bu arada Gittim ChatGPT ye sordum. M-die olduğunu söyledi
403 olanı denedim. Olmayınca sıfırladım ve sadece EXPO yu devreye aldım. İşin doğrusu şuan sorunsuz kullanıyorum ve fazla kurcalama sonucu belleklerin uçmasından korkuyorum. Bence şansımızı fazla zorlamayalım
403 olanı denedim. Olmayınca sıfırladım ve sadece EXPO yu devreye aldım. İşin doğrusu şuan sorunsuz kullanıyorum ve fazla kurcalama sonucu belleklerin uçmasından korkuyorum. Bence şansımızı fazla zorlamayalım
Niye uçsun, M-Die olduğu kesinleşti, benim attığım SS'teki gibi dener misin birebir. Fiziksel zarar yok belleklere bu konuda. @LH44 sana gerekli cesareti verecektir
@STEREO Bu değerleri dener misin her şeyin karşılığını yaz, karıştıracak çok durum yok fclk 2066 uclk=mclk olacak frequency 6200, cl30 olsun, 1.43 vdd 1.35 vddq 1.35 vddio 1.0 vddp 1.25 soc