Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

STEREO

Başarılı
Merhaba.

Gigabyte B650M S2H (rev1.0) model anakart, Ryzen 5-7500F işlemci ve Corsair Vengeance 32 GB (16+16) 6000MHz CL36 bellek satın aldım. Ancak EXPO-XMP açınca mavi ekran alıyorum. Manuel olarak 6000'e çıkarınca sistem kendi kendine reset atmaya başlıyor. Şu an 5600'e düşürdüm ve bir sorun yok gibi görünüyor. Sizce bu sıkıntının sebebi nedir?

Çözüm
Öncellikle zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Belleklerin siparişini şimdi verdim. Diğer bellekleri pazartesi iade edeceğim. Sizin dediklerinize güvenerek Lexar bellekleri direkt EXPO açıp 6000 de çalıştırırım diye düşünüyorum. Bellekler elime ulaştığında yeniden güncelleme yapar haber ederim.
EXPO açtıktan sonra eş zamanlı olarak BIOS içerisinden şu ayarları da uygula stabilite için Hynix'te:

Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro-Enable Robust Training-Enable Rx-1 Tx-2 Control Line-1 Rx-Tx Burst Length-8x/8x uygula bu lokasyondan. @STEREO

Ek olarak UCLK DIV1 Mode= UCLK=MCLK yap, FCLK=2000 ayarla. Frekans zaten 6000 olacak EXPO açtığında. Bu dediklerimi harfiyen uygula, problem olursa tekrar bu konuya belirtirsin, sanmıyorum problem olacağını. Stabilite için dediğim gibi ayarlasan daha iyi olur.

Amazon yanlış Lexar göndermesin, bazen karıştığı oluyor. Çok fazla Lexar Thor var, sana gönderilen modelin 6000 CL32 2x16 olduğundan emin ol, Hynix olan ve senin şu anda satın aldığın kit bu. @STEREO
403 olanı denedim. Olmayınca sıfırladım ve sadece EXPO yu devreye aldım. İşin doğrusu şuan sorunsuz kullanıyorum ve fazla kurcalama sonucu belleklerin uçmasından korkuyorum. Bence şansımızı fazla zorlamayalım :D
Korkulacak bir durum yok. Uçuk değerler vermiyoruz sonuçta.
Mümkün değil yani uçması.
İçiniz rahat olsun.

M-die olduğu için tRFC 403 değerini boot etmedi.

@Ayhan Dönmez 'in verdiği ayarlarla tekrar deneyin.