Ryzen 5 7500F sisteme fan eklemenmesine rağmen sıcaklık neden sabit kalıyor?

Dediğiniz üzere PBO enable yapip diger tum işlemci ayarlarini fabrika ayarlarina aldim. Yükte 10 derecelik bir artiş soz konusu Prime95 testinde. 80'den 90'a çıktı.

Yani dediğimi doğruluyor, hava akışı iyi kasalarda fan eklemesinin sonuca pek bir artısı olmuyor, UV yaptığınızda da sıcaklık düşmesi gerekir evet ama işlemci daha yüksek frekansa çıktığı için benzer sonuç çıkıyor.

Sonuç olarak problem yok.

Teşekkürler hocam yardimlariniz için. İyi günler dilerim.

hocam 15 dk içinde bakacağım attiginiz ayarlara.

Normalde kasamda 3 ön fan, 1 egzoz fan vardı. Üst kısma 3 egzoz fan daha ekledim ama yine de sıcaklık sabit kaldı.

Aynı kaldığına dua edin bence. Dışardan soğuk hava aldığınızdan fazla dışarı hava atıyorsunuz bu durumda. Sirkülasyonu olumsuz etkileyen bir durum bu.

Aynı kaldığına dua edin bence. Dışardan soğuk hava aldığınızdan fazla dışarı hava atıyorsunuz bu durumda. Sirkülasyonu olumsuz etkileyen bir durum bu.
Evet bunu bir arkadaş daha uyardı. Şu an kasa da 4 emiş 3 egzoz bulunuyor. 1 arkada 2 ustte egzoz olmak üzere. 5 emiş 2 egzoza dusurmeli miyim sizce yoksa 4 emiş 3 egzoz iyi midir?

Evet bunu bir arkadaş daha uyardı. Şu an kasa da 4 emiş 3 egzoz bulunuyor. 1 arkada 2 ustte egzoz olmak üzere. 5 emiş 2 egzoza dusurmeli miyim sizce yoksa 4 emiş 3 egzoz iyi midir?
Dostum neyin emdiği neyin üflediği de önemli. Şu fanın bastığı ya da emdiği havayla ortalama bir fanın emdiği ya da üflediği bir olmuyor. Kasanın şeklini fanların dizilimini de bilmiyoruz yorum yapmak zor.

Anladım teşekkür ederim. Zaten extra ekledigim 3 fanın sıcaklığa etkisi, karıncanın yangına taşidigi su tanesi kadar oldu. Sadece ustte 3 tane rgb fan guzel duruyor diye tutmaya devam edeceğim. Egzoz/emiş cok da onemli degil.

sadece işlemciye de bakma, ekran kartından gelen havayı tahliye etmesi de önemli, sonra anakartın işlemci beslemesi etrafındaki sıcak havayı da tahliye etmek önemli.

sadece işlemciye de bakma, ekran kartından gelen havayı tahliye etmesi de önemli, sonra anakartın işlemci beslemesi etrafındaki sıcak havayı da tahliye etmek önemli.
Ekran kartım asus prime 5070 oc versiyon ve bu havalarda bile yükte 68-69 u geçmiyor iyi sanirim sicakligi.

Bu kasanın stok haliyle kullanıyorum fanlarını, gayet iyi haberin olsun. Hava akışı güzel bir kasa. Ekstra hiçbir şey yapmana gerek yok.

Ekran kartım asus prime 5070 oc versiyon ve bu havalarda bile yükte 68-69 u geçmiyor iyi sanirim sicakligi.
Çekirdek ısısı düşük olsa da braketten bile sıcak hava çıkacak mecburen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…