Dediğiniz üzere PBO enable yapip diger tum işlemci ayarlarini fabrika ayarlarina aldim. Yükte 10 derecelik bir artiş soz konusu Prime95 testinde. 80'den 90'a çıktı.

Yani dediğimi doğruluyor, hava akışı iyi kasalarda fan eklemesinin sonuca pek bir artısı olmuyor, UV yaptığınızda da sıcaklık düşmesi gerekir evet ama işlemci daha yüksek frekansa çıktığı için benzer sonuç çıkıyor.

Sonuç olarak problem yok.

Yani dediğimi doğruluyor, hava akışı iyi kasalarda fan eklemesinin sonuca pek bir artısı olmuyor, UV yaptığınızda da sıcaklık düşmesi gerekir evet ama işlemci daha yüksek frekansa çıktığı için benzer sonuç çıkıyor.

Sonuç olarak problem yok.
Teşekkürler hocam yardimlariniz için. İyi günler dilerim.

Ben 5700X işlemcide 240mm sıvı soğutma, ön ve üstü mesh üç ön, bir egzoz fan ile tarayıcı vb. kapalı 35 derece görüyorum. Arka planda şu an sadece Spotify, IDM, Flameshot ve Nvidia uygulaması açık. Tarayıcıyı simge durumundan çıkarınca ise 40 dereceleri görüyor.

Kendi sonuçlarıma göre bence değerlerinizde bir sorun yok.

Etki eder mi bilmiyorum ama görsel efektleri azaltma ve genel bir yazılımsal bakım yapamayı deneyebilirsiniz. Yine de iki fanlı, 6-7 ısı borulu veya sıvı soğutmaya göre değerlerin çok değişeceğini sanmıyorum.

İlk konuda güncellemeler ve bazı ince ayarlar var. İkinci konuda ise sistem efektlerini kullanım şeklimi gösterdim.

Ayrıca Wintoys ile çoğu veri çeken ayarı kapalı tutuyorum. Arada optimizer vb. deniyorum ama hep bir sorun yaşattıklarından şu anlık o tarz araçların ayarlarını sıfırladım.

Kısaca Gizlilik ve reklamlar ayarlarının tamamını kapalı tutuyorum. İkinci görselde sağlık ve performans kısmında önerilen ayarları da uyguluyorum. Sadece güç modunu dengelide kullanıyorum. Size de dengeli kullanmanızı öneririm. Yani nihai performans veya yüksek moda hiç gerek yok.

Eki Görüntüle 164382

Eki Görüntüle 164383
hocam 15 dk içinde bakacağım attiginiz ayarlara.

Aynı kaldığına dua edin bence. Dışardan soğuk hava aldığınızdan fazla dışarı hava atıyorsunuz bu durumda. Sirkülasyonu olumsuz etkileyen bir durum bu.
Evet bunu bir arkadaş daha uyardı. Şu an kasa da 4 emiş 3 egzoz bulunuyor. 1 arkada 2 ustte egzoz olmak üzere. 5 emiş 2 egzoza dusurmeli miyim sizce yoksa 4 emiş 3 egzoz iyi midir?

Evet bunu bir arkadaş daha uyardı. Şu an kasa da 4 emiş 3 egzoz bulunuyor. 1 arkada 2 ustte egzoz olmak üzere. 5 emiş 2 egzoza dusurmeli miyim sizce yoksa 4 emiş 3 egzoz iyi midir?
Dostum neyin emdiği neyin üflediği de önemli. Şu fanın bastığı ya da emdiği havayla ortalama bir fanın emdiği ya da üflediği bir olmuyor. Kasanın şeklini fanların dizilimini de bilmiyoruz yorum yapmak zor.
1752825628337.webp

Dostum neyin emdiği neyin üflediği de önemli. Şu fanın bastığı ya da emdiği havayla ortalama bir fanın emdiği ya da üflediği bir olmuyor. Kasanın şeklini fanların dizilimini de bilmiyoruz yorum yapmak zor.
Eki Görüntüle 164394
Anladım teşekkür ederim. Zaten extra ekledigim 3 fanın sıcaklığa etkisi, karıncanın yangına taşidigi su tanesi kadar oldu. Sadece ustte 3 tane rgb fan guzel duruyor diye tutmaya devam edeceğim. Egzoz/emiş cok da onemli degil.

Anladım teşekkür ederim. Zaten extra ekledigim 3 fanın sıcaklığa etkisi, karıncanın yangına taşidigi su tanesi kadar oldu. Sadece ustte 3 tane rgb fan guzel duruyor diye tutmaya devam edeceğim. Egzoz/emiş cok da onemli degil.
sadece işlemciye de bakma, ekran kartından gelen havayı tahliye etmesi de önemli, sonra anakartın işlemci beslemesi etrafındaki sıcak havayı da tahliye etmek önemli.