kerimeegin345

Çalışkan
Dostlar selam hayırlı pazarlar.

Ryzen 5 7500F ve ROG STRIX X670E-A anakart ile bir ikinci setup kurdum kendime. Bu anakart ve işlemcide yapmam gereken veya önerdiğiniz ayar vb. var mıdır (BIOS, vb.)

Ayrıyeten açılış süresini hızlandırmanın bir yolu var mıdır?

Dostlar selam hayırlı pazarlar.

Ryzen 5 7500F ve ROG STRIX X670E-A anakart ile bir ikinci setup kurdum kendime. Bu anakart ve işlemcide yapmam gereken veya önerdiğiniz ayar vb. var mıdır (BIOS, vb.)

Ayrıyeten açılış süresini hızlandırmanın bir yolu var mıdır?
Hayırlı pazarlar! Ryzen 5 7500F ve ROG STRIX X670E-A anakart için önerilerim aşağıdaki gibidir:

BIOS Ayarları​

1. Güç Tasarrufu Modlarını Kontrol Et:
- BIOS’ta "Advanced" sekmesine gidin.
- "AMD CBS" altında "Power Management" ayarlarını kontrol edin ve "Power Saving Mode"u ihtiyacınıza göre ayarlayın.

2. XMP Profilini Ayarlayın:
- RAM ayarlarınızı optimize etmek için BIOS’ta "Ai Tweaker" sekmesine gidin.
- "XMP" veya "DOCP" profilini etkinleştirin.

3. CPU Boost Özelliklerini Aktif Edin:
- "Precision Boost" veya "PBO" (Precision Boost Overdrive) özelliklerini etkinleştirerek performans artırabilirsiniz.

4. Fan Kontrol Ayarları:
- Donanımda soğutma performansını optimize etmek için "Fan Control" bölümünü kullanarak fan hızlarınızı ayarlayın.

Açılış Süresini Hızlandırma​

1. Fast Boot Özelliğini Etkinleştir:
- BIOS’ta "Boot" sekmesine gidin.
- "Fast Boot" seçeneğini etkinleştirin.

2. Gereksiz Boot Aygıtlarını Devre Dışı Bırakın:
- BIOS’un "Boot Order" ayarlarını kontrol edin ve yalnızca gerekli aygıtları seçin.

3. Hızlı Başlatmayı Aktif Edin (Windows ayarları):
- Windows’ta "Denetim Masası"na gidin -> "Güç Seçenekleri" -> "Güç düğmelerinin işlevlerini seç" kısmında "Hızlı Başlatma" seçeneğini etkinleştirin.

4. SSD Kullanımını Kontrol Edin:
- Eğer HDD yerine SSD kullanıyorsanız, işletim sistemini SSD’ye kurduğunuzdan emin olun. Bu, açılış süresini önemli ölçüde kısaltır.

Bu adımları izleyerek sisteminizin performansını optimize edebilir ve açılış süresini hızlandırabilirsiniz. Herhangi bir sorun veya ek bilgiye ihtiyaç olursa belirtmekten çekinmeyin!

Hayırlı pazarlar! Ryzen 5 7500F ve ROG STRIX X670E-A anakart için önerilerim aşağıdaki gibidir:

BIOS ayarları​

1. güç tasarrufu modlarını kontrol et:
- BIOS'ta "Advanced" sekmesine gidin.
- "AMD cbs" altında "Power management" ayarlarını kontrol edin ve "Power saving mode"u ihtiyacınıza göre ayarlayın.

2. XMP profilini ayarlayın:
- RAM ayarlarınızı optimize etmek için BIOS'ta "AI tweaker" sekmesine gidin.
- "XMP" veya "DOCP" profilini etkinleştirin.

3. CPU Boost özelliklerini aktif edin:
- "Precision Boost" veya "PBO" (Precision Boost OverDrive) özelliklerini etkinleştirerek performans artırabilirsiniz.

4. fan kontrol ayarları:
- Donanımda soğutma performansını optimize etmek için "fan Control" bölümünü kullanarak fan hızlarınızı ayarlayın.

açılış süresini hızlandırma​

1. Fast boot özelliğini etkinleştir:
- BIOS'ta "boot" sekmesine gidin.
- "Fast boot" seçeneğini etkinleştirin.

2. gereksiz boot aygıtlarını devre dışı bırakın:
- BIOS'un "boot order" ayarlarını kontrol edin ve yalnızca gerekli aygıtları seçin.

3. hızlı başlatmayı aktif edin (Windows ayarları):
- Windows'ta "Denetim Masası"na gidin -> "güç seçenekleri" -> "güç düğmelerinin işlevlerini seç" kısmında "hızlı başlatma" seçeneğini etkinleştirin.

4. SSD kullanımını kontrol edin:
- Eğer HDD yerine SSD kullanıyorsanız, işletim sistemini SSD'ye kurduğunuzdan emin olun. Bu, açılış süresini önemli ölçüde kısaltır.

Bu adımları izleyerek sisteminizin performansını optimize edebilir ve açılış süresini hızlandırabilirsiniz. Herhangi bir sorun veya ek bilgiye ihtiyaç olursa belirtmekten çekinmeyin!

RTX 4060 için undervolt yapmayı düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olur musun?