Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fidelcastro

Uzman
Merhaba, monitörüm 180 Hz FreeSync. Ayarların hepsini denedim, AMD’nin tüm driver ayarlarını DDU aracılığıyla sıfırladım ve tekrar test ettim. Fakat Rust ve Valorant’ta sürekli kılcal droplar yaşıyorum. FPS düşmüyor; CS2 ve Dying Light: The Beast’te ise hiç problem yok. SSD sağlık testi normal, kullanım sıcaklıkları da her zaman normal. BIOS’u da sıfırladım. Sizce neden olabilir?

Sistem bileşenleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.70 GHz, 6 Çekirdek, 32 MB Önbellek, Soket AM5 Tray (66692)
  • Anakart: Gigabyte A620M H AMD A620, Soket AM5, DDR5 6400(OC) MHz, mATX Gaming (65829)
  • Ekran Kartı: PowerColor Reaper Radeon RX 9060 XT 16G-A, 16 GB GDDR6, 128 Bit (81176)
  • Bellek: Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB (1x16 GB), DDR5 6000 MHz CL30 (74876)
  • SSD: Team NV500 1 TB, 4500/1900 MB/s, PCIe NVMe M.2 (TM8FGM001T0C101) (83604)
  • Kasa: Segotep Radiant Beyaz 750W 80+ Bronze Midi Tower Gaming
  • İşlemci Soğutucu: Segotep FI4 120 mm RGB, LGA1700 / AM5 Uyumlu Hava Soğutucu (83487)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemci ve ram bilgisayarda en senkron çalışan iki parçadır, senkron çalışmalıdır.

Ram işi tek başına 4-5 ansiklopedi çıkacak kadar detayı var. İşlemcinin ram kontrolcüsü, fclk, mclk. Bunlara girmeyeyim ama online fps oyunlarının hepsinde, özellikle 1080p ve 1440p çözünürlükte ram epey önemli. Hatta expo dışında manuel oc, subtimings, ccd voltajları, nitro vs derken çok fazla konu var.

Teknik detaylara girmiyorum siz sadece önce expoyu kapatıp deneyin, daha sonra bir 16gb daha ram alın. Sorun bundan kaynaklı değilse bile 32gb ram gelecek için de iyi.
Şu an bir RAM daha alıyorum hocam. İncehesap'la görüşme sağladığımda konunun RAM olduğunu ilettiler.

Konu güncellemesi: 16 GB ve aynı marka, aynı hızda ram taktım; yine devam ediyor. Sorun nedir sizce?

Merhaba, sorunu İncehesap'la 20 dakikalık BIOS ve Windows ayarlarıyla da çözemedik. En son raddede Windows 10'a dönecektim baştan format ile. Ama önce Wi-Fi USB'si yerine Ethernet'le denedim, garip bir şekilde düzeldi. Garip diyorum, çünkü CS2 ve LoL gibi oyunlarda yokken Valorant ve Rust'ta yapıyordu. Çözüm bu.
DDR5, DDR 4 gibi tek slota takıldığında tam olarak single channel olarak çalışmasa da dual channel performansı vermiyor. Her şeye bakmışsınız, sıcaklıklar vs. normal demişsiniz. Ramtest uygulaması ise test yapın. Expo açıksa önce bir kapatın.

Son olarak The Beast'ta olmayıp söylediğiniz oyunlarda olmasının nedeni işlemci ağırlıklı oyunlar ve soğutucu yetmiyor olabilir. Segotep güven veren bir marka değil.

Prime95 testi yapın işlemciye bir bakın. OCCT'de cpu+ram testi yapın yine sıcaklıklara bakın. Ram sıcaklığı dahil.

DDR5, DDR 4 gibi tek slota takıldığında tam olarak single channel olarak çalışmasa da dual channel performansı vermiyor. Her şeye bakmışsınız, sıcaklıklar vs. normal demişsiniz. Ramtest uygulaması ise test yapın. Expo açıksa önce bir kapatın.

Son olarak The Beast'ta olmayıp söylediğiniz oyunlarda olmasının nedeni işlemci ağırlıklı oyunlar ve soğutucu yetmiyor olabilir. Segotep güven veren bir marka değil.

Prime95 testi yapın işlemciye bir bakın. OCCT'de cpu+ram testi yapın yine sıcaklıklara bakın. Ram sıcaklığı dahil.
Hocam sıcaklık 60 derece üzerine hiç çıkmıyor sıcaklık anlamında da ramde sıcak değil.

Hocam sıcaklık 60 derece üzerine hiç çıkmıyor sıcaklık anlamında da ramde sıcak değil.
Sorun bence ram'in tel slot olmasında. 16GB günümüzde çok sınırda. Windos zaten boşta 5-7 gb kullanıyor genel olarak. Bir de tek kanal, dual channel çalışmayınca öyle. Bir tane daha 16 almanız tavsiye ederim.

expo nasıl kapatacağım hocam ve expo nedir?