Az önce oyuna girdiğimde fark ettim. İlk defa bugün bu sesle karşılaştım. Çok rahatsız edici bir ses. Bunu kesmem için ne yapmam lazım?
Ekran kartı: RTX 5060
İşlemci: Ryzen 5 7600

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün olmamıştır sadece fark etmemişsinizdir. FPS sınırı koyun, yüksek FPS'lerde ses daha şiddetli olur. Undervolt yaparak da azaltılabilir ama uğraşmaya değmez. Tamamen geçirmenin bir yolu yok. Benim sıvı soğutmanın pompasında bile var. Çok takılmamak lazım.
Gerçekten yoktu hocam. Varsada duyulmayacak şekilde vardır. Şuan çok şiddetli yani.

Gerçekten yoktu hocam. Varsada duyulmayacak şekilde vardır. Şuan çok şiddetli yani.
Şebeke sıkıntılıysa mümkün. Farklı prize takmayı deneyin.

@LeFeyn şebekede parazit veya dalgalanma artarsa bobinlere ekstra yük oluşur. Bu sebeple CW yapma olasılığıda artar. Farklı prize takma kısmı denemek için. Belki geçer.

Son düzenleme:
Şiddetli dediğiniz ses oyun menüsünde mi oluyor yoksa oyun içinde de ses aynı mı? Diğer oyunlarda da ses aynı mı? Örneğin Witcher 3'te ses dün yoktu da bugün mü başladı?

Çok çok çok düşük bir ihtimal ama denemekten zarar gelmez. Şebekeden ziyade PSU, karttaki sesi doğrudan etkileyebiliyor. PSU değiştirip sesten kurtulanlar var ama onun da herkeste işe yarayacağının garantisi pek yok.

Selam,
Coil whine insanın kulağını acıtıyor yeni nesil ekran kartlarında çok sık rastlanıyor. Çözüm için:

FPS'yi sınırlamayı dene (örneğin monitörün kaç Hz ise oraya sabitle).

V-Sync / G-Sync açabilirsin, genelde sesi bayağı azaltıyor.

Güç modunu “dengeli” yaparsan da faydası olabilir.

Eğer ses seni çok rahatsız ediyorsa tek kesin çözüm iade/değişim.

Kısacası benim GTX 1070 dede var can sıkıcı bir olay.

Şiddetli dediğiniz ses oyun menüsünde mi oluyor yoksa oyun içinde de ses aynı mı? Diğer oyunlarda da ses aynı mı? Örneğin Witcher 3'te ses dün yoktu da bugün mü başladı?

Çok çok çok düşük bir ihtimal ama denemekten zarar gelmez. Şebekeden ziyade PSU, karttaki sesi doğrudan etkileyebiliyor. PSU değiştirip sesten kurtulanlar var ama onun da herkeste işe yarayacağının garantisi pek yok.

Yukarıda dediğim gibi şebekedeki parazit artarsa dolaylı olarak tüm bileşenleri etkiler. Özellikle güç kaynağını. Genelde ripple dolayısıyla olabiliyor.

@LeFeyn şebekede parazit veya dalgalanma artarsa bobinlere ekstra yük oluşur. Bu sebeple CW yapma olasılığıda artar. Farklı prize takma kısmı denemek için. Belki geçer.

İşe yaramadı maalesef.

Oyun menüsünde başlıyor oyun süresince devam ediyor. Cyberpunkda denedim onda da aynı. Evet bugün başladı.

4 adet ekran kartı degıstırdım 5060 Gigabyte Aero Palit 5060 Ti 16 GB 5070 gamınz Trio ve sonuncu olarak degısıme gıttı geldı gamınz Z Trio 4 modeldede coıl whıne vardı performansa vb etkısı yok 5070 gamınz Z Trio'da bıle var kı arkadasımda 5080 Vanguard var onda da var tepe modeller dedıgım modeller başlangıçta kulaga batıyor ama sonra alısıyorsun. Ayrıca 2 adet de psu degıstırdım garantı olsun dıye gene nafile alıştım sayılır valla ıade edıp kart degısmekten yoruldum açıkcası Undervolt yapabılırsın ama sahsen gerek yok çok ufak ıhtımalde olsa farklı bır prız vb üzerinde dene belki çözüme kavuşur ama sanmıyorum dedıgım gıbi KIMINDE hemen bellı eder kımınde 1 ay 1 yıl belkı 2 3 yıl sonra Şuan kullandıgım 5070 gamınz trıo oc modelındede mevcut alısmaya calısıyorum fan rpmlerını arttırıp bıraz daha bastırmaya calısıyorum sesı bazen kısmen etkı edıyor ama alıstıktan sonra sorun kalmıyor Çogu yer coıl whıne ı sorun olarak gormez amazondan aldıgım ıcın ben dırek ıade veya degısım talep edebıldım bilginiz olsun

Son düzenleme:
Yukarıda dediğim gibi şebekedeki parazit artarsa dolaylı olarak tüm bileşenleri etkiler. Özellikle güç kaynağını. Genelde ripple dolayısıyla olabiliyor.
Mümkün, siz PSU konusunda benden daha bilgilisiniz. O sebeple bu konuda aksi fikir sunmam saçma olur. Bu saçma sorun yüzünden iadeye verdiğim bir ROG 3080 var ki pişmanlığını hâlâ taşıyorum. Açıkçası değiştirilemeyecek şeylere çok takılmamayı öğrenmek gerekiyor. Dediğim gibi şimdi sıvı soğutmanın pompasında bile bu ses var ve umurumda bile değil.

Hocam günümüz kartlarında kronik gibi bir şey. Eskiden bu tip şeyler başımıza gelmesin diye ASUS gibi bilindik kartları özellikle tercih ederdik. Ancak şu an marka fark etmeksizin birçoğunda oluyor. Bir süre sonra duymuyorsunuz zaten sıkmayın canınızı.