Merhabalar,
Detaylarını aşağıda paylaşmış olduğum oyun bilgisayarımda restart problemi yaşamaya başladım. Çoğunlukla Battlefield 1 oynuyorum ve bazen ekran birden giderek bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Ardından tekrar oyuna girersem kısa bir oynayışın ardından yine restart atıyor.
Sistemi satın alırken İnce Hesap hediye bir fan göndermişti, soğutucuyu gelecek ay alırım bu süreçte hediye gelen fanı kullanırım demiştim ancak bilgisayarı çok az kullanma fırsatım olduğu için biraz ertelemiş bulundum. Restart problemi sistem çok ısındığı için oluyor olabilir mi? Sistem restart attıktan sonra hemen AMD Software'den sıcaklıklara bakıyorum ama çok düşük gösteriyor. AMD Software'in sıcaklıkları doğru ölçmediğinden de şüpheleniyorum.
Sistemim:
Detaylarını aşağıda paylaşmış olduğum oyun bilgisayarımda restart problemi yaşamaya başladım. Çoğunlukla Battlefield 1 oynuyorum ve bazen ekran birden giderek bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Ardından tekrar oyuna girersem kısa bir oynayışın ardından yine restart atıyor.
Sistemi satın alırken İnce Hesap hediye bir fan göndermişti, soğutucuyu gelecek ay alırım bu süreçte hediye gelen fanı kullanırım demiştim ancak bilgisayarı çok az kullanma fırsatım olduğu için biraz ertelemiş bulundum. Restart problemi sistem çok ısındığı için oluyor olabilir mi? Sistem restart attıktan sonra hemen AMD Software'den sıcaklıklara bakıyorum ama çok düşük gösteriyor. AMD Software'in sıcaklıkları doğru ölçmediğinden de şüpheleniyorum.
- Sizce şu anda sistemimde bulunan fan, soğutma için yeterli mi?
- Yeni bir işlemci soğutucusu almadan önce, sistemde hatanın neden kaynaklandığını kontrol edebileceğim bir şey var mı?
- Eğer yeni bir işlemci soğutucusu almam gerekiyorsa bu sistem için hangi modeli önerirsiniz? (Kasa 240mm radyatör destekliyor ve bütçe 3-3,5 bin TL)
Sistemim:
- İşlemci Soğutucu: GamePower Nebula RGB CPU Hava Soğutucusu AMD AM5 / AM4 Uyumlu
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66620)
- Anakart: MSI PRO B650M-B DDR5 AMD B650 AM5 Soket DDR5 6800+(OC)MHz mATX Anakart (71220)
- Ekran Kartı: PowerColor Fıghter RX 7800XT 16G-F/OC 16GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (67401)
- Bellek: XPG Lancer RGB Black 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C3016G-CLARBK) (71475)
- SSD: TwinMOS 1TB 3600/3250Mb/s M.2 PCIe Gen3 NVMe SSD (NVMe1TB2280AP) (70577)
- Kasa: Cooler Master CMP520 TG 700W 80+ CP520-KGNN70-S00 3x120mm Fanlı ARGB Mesh ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa (63012)
Son düzenleyen: Moderatör: