Geçtiğimiz hafta boş zamanlarımda oyun oynamak için bir bilgisayar satın aldım. Sistem geldi ve Windows kurulumu, BIOS update, Windows güncellemeleri, Radeon Software kurulumu gibi işlemleri tammaladım. Ancak bilgisayar çok fazla donuyor ve kasıyor.
GTA 5 yükledim, donma ve kasma olmadan oynatıyordu ancak RivaTuner'ı çalıştırınca oyunun kilitlendiğini fark ettim. Oyun kilitlenince Görev Yöneticisi de kilitleniyor. CS 2'yi yükledim, ayarlardan görüntü modunu 'Tam ekran' yaptım ve oyun kilitlendi, Görev Yöneticisi de aynı şekilde.
Özetle hiçbir şekilde oyun oynayamıyorum Windows'un diğer kısımlarında sorun olmuyor ancak herhangi bir oyun açınca sistem kilitleniyor. Radeon Software'dan kontrol ettiğimde RX 7800 XT yerine işlemcinin GPU'sunun tüketildiğini görüyorum.
Bu ayar 'UMA Auto' olarak seçiliydi, 'Disabled' olarak değiştirdim ve kaydettim. Yeniden başlattım ancak ekran gelmiyor. BIOS da açılmıyor. Kasa çalışıyor, mouse'un RGB'si yanıyor.
AMD Radeon Software kurarken işlemci driverlarını da yüklemişti sanırım. Ancak gönderdiğiniz linkteki driver'ı indiriyorum ve birazdan kurup, yeniden başlatıp test edeceğim. Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.
Bu ayar 'UMA Auto' olarak seçiliydi, 'Disabled' olarak değiştirdim ve kaydettim. Yeniden başlattım ancak ekran gelmiyor. BIOS da açılmıyor. Kasa çalışıyor, mouse'un RGB'si yanıyor.
HDMI kablosunu ekran kartına taktım ve görüntü geldi. CS 2 üzerinde test ettiğimde sorun çözüldü gibi görünüyor. RivaTuner'ı kurmama rağmen kilitlenme olmadı.
Sanırım sorun dahili GPU'dan kaynaklanıyordu. Bu normal bir durum mu yoksa işlemcim arızalı/hatalı olabilir mi? Sistemi satın aldığım yere başvurmama gerek var mı?
Paylaşmış olduğunuz linkteki Driver'ı indirdim ve kurdum.
HDMI kablosunu ekran kartına taktım ve görüntü geldi. CS 2 üzerinde test ettiğimde sorun çözüldü gibi görünüyor. RivaTuner'ı kurmama rağmen kilitlenme olmadı.
Sanırım sorun dahili GPU'dan kaynaklanıyordu. Bu normal bir durum mu yoksa işlemcim arızalı/hatalı olabilir mi? Sistemi satın aldığım yere başvurmama gerek var mı?