Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gold4Lead

Uzman
Selamlar,

Geçtiğimiz hafta boş zamanlarımda oyun oynamak için bir bilgisayar satın aldım. Sistem geldi ve Windows kurulumu, BIOS update, Windows güncellemeleri, Radeon Software kurulumu gibi işlemleri tammaladım. Ancak bilgisayar çok fazla donuyor ve kasıyor.

GTA 5 yükledim, donma ve kasma olmadan oynatıyordu ancak RivaTuner'ı çalıştırınca oyunun kilitlendiğini fark ettim. Oyun kilitlenince Görev Yöneticisi de kilitleniyor. CS 2'yi yükledim, ayarlardan görüntü modunu 'Tam ekran' yaptım ve oyun kilitlendi, Görev Yöneticisi de aynı şekilde.

Özetle hiçbir şekilde oyun oynayamıyorum :) Windows'un diğer kısımlarında sorun olmuyor ancak herhangi bir oyun açınca sistem kilitleniyor. Radeon Software'dan kontrol ettiğimde RX 7800 XT yerine işlemcinin GPU'sunun tüketildiğini görüyorum.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (66620)
  • MSI PRO B650M-B DDR5 AMD B650 AM5 Soket DDR5 6800+(OC)MHz mATX Anakart (71220)
  • PowerColor Fıghter RX 7800XT 16G-F/OC 16GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (67401)
  • XPG Lancer RGB Black 16GB (1x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C3016G-CLARBK) (71475)
  • TwinMOS 1TB 3600/3250Mb/s M.2 PCIe Gen3 NVMe SSD (NVMe1TB2280AP) (70577)
  • Windows 11 Home OEM Key

Birkaç gündür bununla uğraşıyorum ve çok sinir bozucu bir hal aldı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

AMD Radeon Software kurarken işlemci driverlarını da yüklemişti sanırım. Ancak gönderdiğiniz linkteki driver'ı indiriyorum ve birazdan kurup, yeniden başlatıp test edeceğim. Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim.

"Cooler Master CMP520 TG 700W 80+ CP520-KGNN70-S00 3x120mm Fanlı ARGB Mesh ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa" ile gelen PSU'yu kullanıyorum.

Paylaşmış olduğunuz linkteki driver'ı indirdim ve kurdum.
Bu aşamada kabloyu ekran kartına takmanız gerekiyor 👍
HDMI kablosunu ekran kartına taktım ve görüntü geldi. CS 2 üzerinde test ettiğimde sorun çözüldü gibi görünüyor. RivaTuner'ı kurmama rağmen kilitlenme olmadı.

Sanırım sorun dahili GPU'dan kaynaklanıyordu. Bu normal bir durum mu yoksa işlemcim arızalı/hatalı olabilir mi? Sistemi satın aldığım yere başvurmama gerek var mı?

Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim :)

Paylaşmış olduğunuz linkteki Driver'ı indirdim ve kurdum.

HDMI kablosunu ekran kartına taktım ve görüntü geldi. CS 2 üzerinde test ettiğimde sorun çözüldü gibi görünüyor. RivaTuner'ı kurmama rağmen kilitlenme olmadı.

Sanırım sorun dahili GPU'dan kaynaklanıyordu. Bu normal bir durum mu yoksa işlemcim arızalı/hatalı olabilir mi? Sistemi satın aldığım yere başvurmama gerek var mı?

Yardımlarınız için çok ama çok teşekkür ederim :)

Sorunun çözüldüğüne sevindim, iyi sosyaller :)