Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
5800x3D işlemciye sahibim, sistemde virüs yok her türlü program ile taradım bir şey çıkmadı. Gereksiz hizmetleri kapattım, görev yöneticisine bakıyorum mesela Razer Synapse çok kullanıyorsa kapatıyorum ama gram bir değişiklik yok. Hatta bazen bu yüzden işlemcinin sıcaklık değerleri arşa çıkıyor. Ne yapabilirim?

Çözüm
CBP kapattıysan normaldir. Sürekli yüzde yüz çalışır.
Onun dışında pil seçeneklerinden en yüksek işlemci hızını: 100, en düşük işlemci hızını:10 yapsan güzel olur.
Evet eminim, Corsair H100 kullanıyorum.
MX-6 macun surulu.

İşlemcinin % 100 çalışması arka plan da bir uygulamanın ya kurulması ya da zorlanmasıyla alakalıdır. Riot tarzı oyunların varsa arka plan da çıktıktan sonra sağ alt kısımdan kapanmıyor olabilir ayrıca Overview - Process Hacker programını kurup tüm işlemcilerin neler kullanıp kullanmadığına bakabilirsin.

Hocam hangi program çok kullanıyor? Ve arkada antivirüs çalışıyor mu? Belki tarama yapıyordur kontrol edin.

iCUE, Discord, Windows'un kendi programları falan. Sürekli değişiyor.

İşlemcinin % 100 çalışması arka plan da bir uygulamanın ya kurulması ya da zorlanmasıyla alakalıdır. Riot tarzı oyunların varsa arka plan da çıktıktan sonra sağ alt kısımdan kapanmıyor olabilir ayrıca Overview - Process Hacker programını kurup tüm işlemcilerin neler kullanıp kullanmadığına bakabilirsin.

Riot ile alakalı hiçbir şey yüklü değil.

Process Hacker'da sistem bilgi kısmında işlemci kullanımı %10-%20 arası iken Görev Yöneticisi ve AMD'de 90 üzeri.